Navigacija
Viber X logo

Sastanci sa predsjednikom RS i predsjednicom Vlade

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Delegacije Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) i Univerziteta tehnologije i obrazovanja iz Tjenđina, razgovarale su 19. januara 2017. godine sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, predsjednikom RS i predsjednicom Vlade RS.

Predsjednik Republike Srpske izrazio je zadovoljstvo povodom otvaranja Konfucijevog instituta na Univerzitetu u Banjoj Luci, istakavši da će institut, kroz svoj rad, omogućiti saradnju u oblasti obravozanja i kulutre između ova dva univerziteta, kao i između Banjaluke i Tjenđina.

Delegacija Univerziteta tehnologije i obrazovanja iz Tjenđina, koju je predvodila rektorica Liu Sing zahvalila je predsjedniku RS na prijemu i na podršci oko otvaranja Konfucijevog instituta.

Nakon sastanka sa predsjednikom RS, uslijedio je sastanak i sa predsjednicom Vlade RS Željkom Cvijanović.

Tom prilikom je predsjednica Vlade ocijenila da će otvaranjem Konfuvijevog instituta, biti dodatno osnažena saradnja RS i Kine u oblasti obrazovanja i kulture.

Ovom prilikom, delegacije dva Univerziteta, zahvalile su Cvijanovićevoj za podršku otvaranju Konfucijevog instituta i jačanju naučno-obrazovne saradnje.

Delegaciju ispred Univerziteta u Banjoj Luci, na ovim sastancima predvodio je v.d. rektora prof. dr Radoslav Gajanin.

U delegaciju UNIBL, bili su i prof. dr Luka Kecman, prorektor za ljudske i materijalne resurse, prof. dr Biljana Antunović, prorektorica za međunarodnu saradnju i Ljiljana Stević, direktorica Konfucijevog instituta na Univerzitetu.

Ceremonija otvaranja Konfucijevog instituta na UNIBL biće obavljena 21. januara 2018. godine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7307/sastanak_kod_predsjednika_rs.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7307/vlada-rs-sastanak.jpg