Navigacija
Viber X logo

Ekonomski fakultet partner u organizaciji IT takmičenja

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci je partner Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Katedri za Menadžment i informacione tehnologije, koji organizuju II IT takmičenje u Bosni i Hercegovini kao dio svjetskog Microsoft Office Specialist (MOS) takmičenja.

Cilj takmičenja je testiranje vještina srednjoškolaca i studenata u korišćenju Microsoft  alata: Word, Excel i PowerPoint. Takođe, najbolji takmičari imaju priliku da  predstave BiH na Svjetskom takmičenju na Floridi (SAD). Cilj takmičenja jeste i da se  omogući srednjoškolcima i studentima da ovladaju IT vještinama.

Među ciljevima ovog takmičenja je i to da se mlad čovjek  predstavi kao sposoban i konkurentan pojedinac na tržištu rada. Za učenike srednjnih škola, ali i za studente ovo je prilika da steknu međunarodno priznat sertifikat.

Bosna i Hercegovina ima priliku bude učesnik takmičenja zajedno sa 130 zemalja koje će učestvovati u takmičenju informatičkih vještina. Na listi ciljeva jeste i uspistavljanje interakcije između roditelja, studenata, učenika i profesora u svrhu prepoznavanja i nastavka rada na povećanju informatičkih vještina i znanja u BiH.

Predselekcijska takmičenja će biti održana u Tuzli, Mostaru, Banja Luci i Sarajevu. Termini održavanja predselekcijskih takmičenja su sljedeći:
Sarajevo, utorak, 3. april
Tuzla, utorak, 17. april
Mostar, utorak, 8. maj
Banja Luka, utorak, 22. maj

Testiranje u Banjoj Lucu će biti u prostorija Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci (Majke Jugovića 4, 78 000 Banja Luka).

Studenti i srednjoškolci mogu se mogu prijaviti putem sljedećeg linka: http://eepurl.com/cOO1ij

Finalno takmičenje je planirano za nedjelju, 3. juna 2018. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. 
Pobjednik/ca takmičenja će za glavnu nagradu ispred Ekonomskog fakulteta i partnera imati pokrivene troškove smještaja i prevoza i učešća na Svjetskom MOS takmičenju koje će biti održano od 29. jula do 1. avgusta 2018. godine na Floridi.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7486/IT-takmicenje.png