Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 21. sjednice Senata Univerziteta u Banjoj Luci

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj Luci

Na 21. sjednici Senata Univerziteta u Banjoj Luci,  koja je održana 27. februara 2018. godine razmatran je Izvještaj o radu Univerziteta u Banjoj Luci za prošlu godinu.

Razmatran je i podržan Prijedloga Studentskog parlamenta Univerziteta, za izmjenu akademskog kalendara za akademsku 2017/2018. godinu.

Članovi Senata su razmotrili ostavku člana Etičkog komiteta Univerziteta u Banjoj Luci i donijelu  Odluke o imenovanju novog člana Etičkog komiteta. Takođe, donijeli su i odluku o imenovanju novog člana Komiteta ispred studenata.

Na 21. sjednici razmatran je i podržan, prijedlog izmjena i dopuna Odluke o odgovornim nastavnicima i saradnicima na I, II i III ciklusu studija u školskoj 2017/2018. godini. Razmatrala se i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o odgovornim nastavnicima i saradnicima na Kombinovanom studiju II ciklusa ''Energetska efikasnost u zgradarstvu'' u školskoj 2017/2018. godini.

Podršku Senata dobio je Prijedlog nastavno-naučnog vijeća Prirodno – matematičkog fakultetao izmjeni i dopuni  Nastavnog plana Studijskog programa biologija na drugom ciklusu studija, smjer Metodika nastave biologije. Razmatran je i podržan Prijedloga Nastavno-naučnog vijeća Mašinskog fakulteta  za osnivanje Centra za akreditovane laboratorije i Elaborata o osnivanju Centra za akreditovane laboratorije.

Senat je podržao i prijedloge odluka nastavno-naučnog vijeća Filozofskog fakulteta. Tako je podržan prijedlog da se konkrus za užu naučnu oblast Pomoćne istorijske nauke proglasi neuspjelim. Isto tako, neuspjelim je proglašen i konkurs za užu naučnu oblast Psihologija ličnosti.

Najviše tijelo UNIBL na 21. sjednici donijelo je i Odluku o raspisivanjau  konkursa za izbor u akademska zvanja.
Doneseno je i više odluka  o izboru u nastavnička i saradnička zvanja, i to na: Ekonomskom fakultetu, Eleketrotehničkom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Pravnom fakultetu, Poljoprivrednom fakultetu i Prirodno – matematiičkom fakultetu.

Donesene su i odluke o izborima u zvanja za neke od kandidata na Filološkom i Filozofskom fakultetu, Fakultetu bezbjedonosnih nauka i Šumarskom fakultetu, kao i na Fakultetu političkih nauka. 

Donesena  je i odluka o davanju saglasnosti na Izvještaj komisije o urađenoj doktorskoj disertaciji za nekoliko kandidata. Podržani su izvještaji sa Akademije umjetnosti, Medicinskog i Filološkog fakultetu.

Senat je dao donio o odluku o davanju  saglasnosti na Izvještaj o ocjeni i podobnosti teme i kandidata za izradu doktorske disertacije za nekoliko kandidata na Ekonomskom i Medicinskom fakultetu. 

Saglasnost je dobila i mr Mirela Kajkut Zeljković da izradi doktorsku disertaciju na engleskom jeziku.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7439/unibl_logo_novi.png