Navigacija
Viber X logo

Studenti kreću na praksu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Igor Radojičić, gradonačelnik Banje Luke, organizovao je 18. aprila 2018. godine prijem za 17 stažista u Gradskoj upravi i gradskim preduzećima, koji će obavljati tromjesečnu praksu na osnovu ranije potpisanog sporazuma između UNIBL i Grada Banja Luka.

Prof. dr Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjoj Luci, kazao je da je intencija Univerziteta da se poveća broj praktične nastave u odnosu na teorijsku nastavu, i ovo je tipičan primjer sprovođenja takvih aktivnosti predviđenih i Strategijom razvoja Univerziteta.

On je najavio, slične aktivnosti Univerzitet će preduzeti i prema drugim preduzećima, kako javnim tako i privatnim, i na taj način osigurati maksimalno praktičnu nastavu, odnosno osposobljavanje studenata za buduće pozive koje će obavljati po završetku fakulteta.

''Mislim da će studenti iskoristi ovu priliku i steći nova praktična i primijenjena znanja'',  kazao je rektor Gajanin i zahvalio Gradskoj upravi na ovoj i podršci drugim aktivnostima Univerziteta.

''Ranije smo utvrdili koji profil nam je potreban za obavljanje prakse i o tome obavijestili Univerzitet, koji je proveo sve potrebne procedure i izabrao studente koji su raspoređeni za obavljanje prakse u različitim sektorima Gradske uprave ili  gradskim ustanovama i preduzećima. Vjerujem da će im to biti odlična prilika za sticanje prakse, a istovremeno i da se pokušaju dokazti i ostaviti pozitivan utisak za neko buduće vrijeme'', istako je Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke.

On je naglasio, ovo je prva generacija studenata, koji obavljaju ovakav vid prakse.

Saradnja sa Univerzitetom, prema riječima gradonačelnika, izuzetno je značajna za Grad i odvija se kroz više segmenata.

''Osim što smo partneri u organizaciji manifestacije ''Dani studenata'', koja je u toku, sa brojnim fakultetima radimo niz pojedinačnih projekata. Arhitektonsko-građevinsko geodetski fakultet radi reviziju projekta rekonstrukcije vanjskog uređenja Banskog dvora, sa Šumarskim fakultetom radićemo na projektu novog arboretuma u Trapistima, sa Akademijom umjetnosti redovno radimo sve manifestacije i događaje u gradu, a sa Elektrotehničkim fakultetom radimo na redukciji troškova električne energije u javnoj rasvjeti'', istakao je Radojičić.

Tea Borjanić i Darko Grmaš, studenti četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci , koji počinju studentsku praksu, zahvalili su na prilici da, kako su rekli – sve do sada naučeno primijene u praksi.

Prijemu je prisustvovao i prof. dr Luka Kecman, prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Banjoj Luci.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7580/ACO_5188.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7580/ACO_5227.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7580/ACO_5169.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7580/ACO_5178.JPG
  • /uploads/attachment/vest/7580/ACO_5239.JPG