Navigacija
Viber X logo

Zajednička radionica na AGGF-u

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na Arhitektonsko - građevinsko - geoddetskom fakultetu UNIBL od 23. do 25. aprila 2018. godine biće održana zajednička radionica Erasmus+ projekta BESTSDI i Impuls projekta.

Svečana ceremonija otvaranja zakazana je za ponedjeljak, 23. april 2018. godine od 10 - 10:30 časova u amfiteatru AGGF-a (Kampus - K3).

Riječ je o projektima koji se odnose na infrastrukturu geoprostornih podataka.

Na Bestsdi projektu partner je Arhitektonsko - građevinsko - geodetski fakultet, dok je na IMPULS  projektu partner Republička uprava za geodetsko i imovinsko - pravne poslove Republike Srpske. Shodno tome, ove dvije institucije su i organizatori manifestacije. 

U okviru radnog dijela konferencije će se raspravljati o trenutnom stanju po pitanju infrastrukture geoprostornih podataka u zemljama učesnicama projekta, stanju nastave i kurikulumima predmeta koji se tiču ove teme. 

Biće riječi i o prijedlozima novih programa predemta, preporukama i materijalima za cjeloživotno učenje, analizom godišnjih izvještaja država učesnica projekta o stanju i razvoju ifrastrukture geoprostornih podataka u tim zemljama. 

Konferencija će okupiti predstavnike sa Fakulteta za geodeziju, Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta građevine, arhitekture i geodezije, Univerziteta u Splitu i Fakulteta geotehničkog inženjerstva iz Varaždina. 

Najavljeno je i učešće Građevinskog falulteta i Poljoprivredno - prehrambenogfakulteta Univerziteta u Sarajevu. 
Među učesnicima su i predstavnici Fakulteta rudarstva  geologije i građevinarstva sa Univerzitetau Tuzli, Fakulteta prirodoslovno – matematičkih i odgojnih znanosti, Univerzitet u Mostaru, Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet, Univerzitetau Banjoj Luci. 

Na AGGF dolaze i učesnici sa Filozofskog fakulteta Nikšić, Univerzitet Crne Gore, i Biotehničkog fakulteta sa istog univerziteta.

Učesnici su i predstavnici Građevinskog i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao i Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad i Građevinskog fakulteta u Subotici sa Univerziteta u Novom Sadu. Dolaze i gosti sa Građevinskog fakulteta 

Univerziteta sv. Ćiril i Metodije iz Makedonije, ali i predstavnici Politehničkog Univerziteta u Tirani, kao i predstavnici Geološko-rudarskog fakulteta i Politehničkog Univerziteta u Tirani.

Najavljen je dolazak i predstavnika Univerziteta za biznis i tehnologiju iz Prištine, kao i Fakultet građevine i arhitekture sa Univerziteta u Prištini.

U Banja Luku se očekuje i dolazak predstavnika Univerziteta primjenjenih nauka u Bohumu, Njemačka, KU Leuven, Belgija.
Pored akademske zajednice, tu su i predstavnici inistutucija: Republička uprava za geodetsko i imovinsko-pravne poslove RS, Federalna uprave za geodetske i imovinsko-pravne odnose, Agencija za katastar na nedviznosti Makedonije, Republički geodetski zavod Srbije, Uprave za nekretnine Crne Gore, Lantmäteriet, članice Savijeta za razvoj infrastrukture geoprostornih podataka: Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo nauke i tehnologije, Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo finansija i Republički zavod za statistiku.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7576/%D0%B0%D0%B3%D1%84%D1%84.png