Navigacija
Viber X logo

Stipendije za izučavanje tradicionalne kineske medicine

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Otvoren je poziv za Program stipendiranja za međunarodne studente  za 2018.godinu za izučavanje tradicionalne kineske medicine, na Medicinskom univerzitetu u Wenzhou.

Riječ je o Programu stipendiranja Konfucijevog instituta (eng. Confucius Institute Scholarsip Program – CIS)
Ovaj program traje 11 mjeseci (prijavljivanje u septembru 2018. godine ili u martu 2019. godine). Studenti koji imaju vize X1 ili X2 neće biti prihvaćeni.

Ovaj program je namijenjen onima koji koji žele da pohađaju nastavu iz tradiocionalne kineske medicine i unaprijede svoj nivo poznavanja kineskog jezika i pripreme se za studije tradicionalne kineske medicine ili onima koji žele da zasnaju nešto više o kulturi kineske medicinske nauke i medicine. Program tradicionalne kineske medicine obuhvata sljedeće smjerove: ljudsko tijelo u kineskoj medicini, bolesti u kineskoj medicini, dijagnostika u kineskoj medicini, kineske farmakologija, tretmani u kineskoj medicini, akupunkturu, meridijane, tuina.

Pored redovnog nastavnog plana i programa, Medicinski univerzitet u Wenzhou i Program stipendiranja Konfucijevog instituta organizovali su brojne događaje i aktivnosti (poput kineske kaligrafije, kineske masaže, borilačkih vještina, skupljanje biljaka, kulturoloških putovanja, itd.) u kojima studenti mogu da učestvuju i na taj način obogate svoje iskustvo i bolje razumiju kinesku kulturu, ljude i društvo. 

Ciljni stipendisti

Građani koji nisu Kinezi, koji su u dobrom zdravstvenom stanju i dobro se vladaju, posvećeni učenju kineskog jezika ili promovisanju kineskog jezika. Kandidati moraju imati od 18 do 35 godina, kandidati koji trenutno rade kao predavači kineskog jezika moraju imati ispod 45 godina, a studenti na osnovnim studijama da ne prelaze 25 godina.
Stipendije

Stipendija pokriva školarinu, smještaj, doplatak za životne troškove i sveobuhvatno osiguranje za strane studente koji studiraju u Kini.

Studenti Konfucijevog instituta treba da se prijave u roku, u skladu sa uputstvom za prijavljivanje. U suprotnom će stipendija biti otkazana. Studenti koji se prijave prije 15. septembra (zaključno sa 15. septembrom) mogu da dobiju cijeli mjesečni doplatak za životne troškove, dok studenti koji se prijave nakon 15. septembra mogu da dobiju samo pola mjesečnog doplatka za životne troškove za taj mjesec.

Postupak prijavljivanja:

Prijaviti se onlajn možete već od 1. marta 2018. godine na internet stranici za stipendije Konfucijevog instituta (http://cis.chinese.cn).   

Studenti koji se prijavljuju za septembar, rok za prijavu je 20. juni. Studenti koji se prijavljuju za decembar, rok za prijavu je 20. septembar, a oni koji se prijavljuju za mart 2019. godine, rok za prijavu je 20. decembar.
Potrebna dokumenta: 

Za sve kandidate:
-   skenirana kopija pasoša, strana sa fotografijom, 
-   skenirana kopija rezultata HSK i HSKK testova (ne starije od dvije godine),
-   pismo preporuke rukovodioca institucije koja preporučuje navedenu osobu.

Kandidati će po potrebi dostaviti dodatna dokumenta.

Ukratko o Medicinskom univerzitetu u Wenzhou

Wenzhou je važan lučki grad na jugoistočnoj obali Kine, koji se nalazi u zajedničkoj zoni delte rijeke Yangtze i delte rijeke Pearl, dvije od najvažnije ekonomskih zona u Kini.

 U ovom gradu živi 9,2 miliona ljudi. Medicinski univerzitet u Wenzhou (eng. Wenzhou Medical University - WMU) je ključna institucija višeg obrazovanja pod upravom Zhejiang Provincial Government. Prijašnja Specijalizovana škola medicine Zhejiang datira još od 1912. godine. Preko 1000 međunarodnih studenata iz 60 zemalja širom svijeta trenutno studira ovdje.

Kontakt na Univerzitetu u Banjoj Luci

Konfucijev inistitut
Telefon: +387 51 304 001 i 304 013, lokal 210
Imjel: konfucijev.institut@unibl.org


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7624/TCM1.jpg