Navigacija
Viber X logo

Studenti postigli odlične rezultate na Mašinijadi

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

58. tradicionalno okupljanje studenata mašinstva bilo je posebno za studente Mašinskog fakultet Univerziteta u Banjoj Luci. Ostvareni su do sada najbolji rezultati ovog fakulteta u istoriji najvećeg okupljanja studenata mašinstva.

U konkurenciji 16 mašinskih i tehničkih fakulteta iz pet zemalja koji su bili dio ovogodišnje Mašinijade, naši studenti su osvojili istorijsko 2. mjesto u ukupnom plasmanu i tako postao drugi najuspješniji fakultet ove godine. 

Ove godine zabilježen je rekrodan broj učesnika Mašinijade,višeod 1000 studenata mašinstva bilo je okupljeno u Bugarskoj.

Tokom šest dana u Bugarskoj, naši studenti su postigli odlične rezultate na turniru u znanju, turniru u sportu ali i u okviru zabavnog dijela manifestacije.

Kući su se vratili bogatiji za 12 pehara i to u sljedećim disciplinama:
Matematika 1 - 1. mjesto (Dajana Vranješ i Đorđe Stanić) 
Matematika 2 - 3. mjesto (Nataša Maksimović i Nebojša Kićanović)
Mehanika fluida - 3. mjesto (Jelena Rudonjić i Mirka Ignjić)
Šah (Ž) - 2. mjesto (Ivana Stokić, Mirka Ignjić i Dajana Vranješ)
Šah (M) - 1. mjesto (Nemanja Šipka, Jovan Dević i Simo Đurić)
Odbojka (Ž) - 1. mjesto
Odbojka (M) - 2. mjesto
Rukomet (M) - 2. mjesto
Fudbal (Ž) - 3. mjesto
Košarka (M) - 3. mjesto

Kada se podvukla crta, za studente iz Banja Luke u sportu je pripalo drugo mjesto, a u ukupnom plasmanu kao najbolji fakultet takođe su zauzeli drugu poziciju. Požrtvovanost na sportskim terenima i najglasnije navijanje naših studenta rezultovali su osvajanjem čak sedam  medalja.
U ostalim predmetima u okviru takmičenja u znanju su završili na četvrtom mjestu.

Odlični rezultati studenata Mašinskog fakulteta,  na takmičenjima u znanju dokaz su visokog kvaliteta nastave na ovom fakultetu i odlične saradnje nastavika, saradnika i studenata.
Iz Banja Luke je na ovogodišnjoj Mašinijadi učestovalo 93 studenta, dva saradnika i jedan nastavnik Mašinskog fakulteta. 

Studneti zahvalnost duguju prodekanu za nastavu prof. dr Zorani Tanasić i saradnicima na našem Mašinskom fakultetu Dijani Đeorđić i Ivani Savković koji su nesebično podržali n studente i bili dio manifestacija koja svake godine okupi veliki broj studenata. 

Takođe, zahvalnost duguju rukovodstvu i svim nastavnicima i saradnicima Mašinskog fakulteta koji su im dali nesebičnu podršku, kao i sponzorima.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7654/DSC_0324.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7654/DSC_0669.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7654/DSC_0744.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7654/DSC_0776.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7654/DSC_0886.jpg