Navigacija
Viber X logo

Posjeta projektnoj kancelariji Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu

Nauka i razvojOpšte

Mr Đorđe Markez, generalni sekretar Univerziteta u Banjoj Luci i Predrag Govedarica, projekt menadžer u Centru za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjoj Luci, od 13. do 15. juna 2018. godine boravili su u posjeti projektnoj kancelariji Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Prilikom posjete, održani su sastanci sa gospođom Marijom Šola-Spasić, projekt menadžerom. Na sastnaku su razmijenjena iskustva, te dogovorena saradnja za budući period.

Poseban fokus sastanka je bio na temu apliciranja na Erasmus+ i Horizont 2020 programe, sa posebnim osvrtom na značaj „Marija Sklodovska-Kiri“ pozive.

Razmijenjena su iskustva po pitanju pravne legislative, oblika ugovora i angažmana na projektima, kao i o postojanju i funkcionisanju kancelarije-centra za preduzetništvo i transfer tehnologija, tzv. Technology Transfer Office (TTO). Razgovarano je i o modelima finansiranja, materijalno-finansijskom poslovanju i intergraciji univerziteta odnosno o prednostima i nedostacima integrisanog univerziteta, naročito u kontekstu mogućnosti apliciranja na različite grantove.

Posjeta Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu je dio aktivnosti na realizaciji projekta „Podrška implementaciji COST akcije: The Voice of Research Administrators – Building a Network of Administrative Excellence (BESTPRAC)“ koji realizuje Univerzitet u Banjoj Luci uz finansijsku podršku Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7819/etf-bg.jpg