Navigacija
Viber X logo

Potpisan ugovor o reakreditaciji

Opšte

Prof. dr Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjoj Luci i doc. dr Biljana Vojvodić, v.d. direktora Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova RS, zaključili su 22. maja 2018. godine Ugovor za usluge akreditacije visokoškolske ustanove.

Ugovor, potpisan u Kabinetu rektora, odnosi se na provođenje instucionalne reakreditacije visokoškolske ustanove, a koju će izvršiti Agencija.

U ovom procesu biće izvršena eksterna evaluacija sistema objezbjeđenja kvaliteta, da  bi se utvrdila usaglašenost sa zahtjevima standara i smjernica za obezbjeđenje kvaliteta u evropskom prostoru visokokog obrazovanja i BiH kriterijuma.

Na osnovu ugovora Univerzitetu će biti izdato rješenje o akreditaciji i njegovoj registraciji prema zakonskim propisima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, kao pravilima  evropskih asocijacija u ovoj oblasti. Pored toga, Univerzitetu će biti izdato i rješenje o akreditaciji 16 studijskih programa.

Poptisivanju su prisustvovali i prof. dr Strain Posavljak, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Banjoj Luci i Tatajana Radaković, viši stručni saradnik Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova RS.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7745/IMG-620b02c6f6d3a1e8dde4590f7a7cca97-V.jpg