Navigacija
Viber X logo

Prorektor Latinović boravio u Ljubljani

Opšte

Prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci, 6. juna 2018. godine, boravio je  u Ljubljani, na okruglom stolu o stanju i izazovima doktorskih studija u regionu.

Ovaj okrugli sto koji je održan u  Rektoratu Univerziteta u Ljubljani, organizovali su Univerzitet u Ljubljani i Asocijacija evropskih univerziteta ‒ Savjet za doktorsko obrazovanje (The European University Association ‒ Council for Doctoral Education) organizovali.

Na okruglom stolu je istaknut značaj doktorskih studija za unapređenje naučno-istraživačkih kapaciteta u regionu i ukazano na to da su finansiranje, istraživačka etika i međunarodna saradnja strateški prioriteti u procesu unapređivanja kvaliteta doktorskih studija (studija trećeg ciklusa) u regionu.   

 Na okruglom stolu bili su između ostalog i: prof. dr Igor Papič, rektor Univerziteta u Ljubljani, prof. dr Vladimir Bumbaširević, aktuelni rektor Univerziteta u Beogradu, prof. dr Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, kao i predstavnici univerziteta u Trstu i Gracu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7767/ljubljana-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7767/ljubljana-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7767/ljubljana-03.jpg