Navigacija
Viber X logo

Rektor se sastao sa ministrom Šeranićem

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjoj Luci, sastao se 4.juna 2018. godine sa Alenom Šeranićem, ministrom nauke i tehnologije  Republike Srpske.

Na sastanku u Kabinetu rektora, zajednički je kontastovano da je potrebno povećati ukupna izdvajanja za nauku  i naučno – istraživački rad. 

Razgovarano je i o usaglašavanju pravilnika o  izboru u nastavnička i saradnička zvanja. Takođe, razgovarano je o pravilniku o akademskim i naučnim zvanjima.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci je naglasio da je Univerzitet opredijeljen, da bude pouzdan partner Vladi RS i privredi u realzaciji odgovarajućih projekata. Kako je naveo Univerzitet je spreman da ispuni sve zahtjeve uz maksimalan kvalitet. 

Ministar Šeranić je iskazao punu podršku radu Univerziteta u Banjoj Luci i pohvalio saradnju Univerziteta i resrosnog ministarstva.

Ministar je posebno istako da je potrebno podsticati saradnju na međunarodnom nivou kroz postojeće fondove Evropske komisije.

Sastanku su prisustvovali i dr Siniša Marčić, pomoćnik ministra za nauku i prof. dr Strain Posavljak, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7754/IMG_20180604_105616.jpg