Navigacija
Viber X logo

Održana radionica o ophođenju prema licima sa invaliditetom

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Radionica na temu "Modeli inovativnog pristupa u sticanju znanja i vještina zdravstvenih radnika u ophođenju prema licima sa invaliditetom kroz obrazovni sistem", održana je 26. septembra 2018. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Prof. dr Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta, kaže da su na inicijativu organizacije ''Menerali'', a koju predstavaljaju ljudi koji imaju djecu sa posebnim potrebama odnosno invaliditetom, došli na ideju da organizuju radionicu koja bi bila posvećena vještinama komuniciranja u zdravstvu sa licima sa invadliditetom.

Prof. dr Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske, navodi da je za uspješno ozdravljenje pacijenta, veoma bitan i odnos zdravstvenih radnika prema pacijentu, naglašavajući da je to posebno važno kod lica sa invaliditetom.

U okviru radionice predstavljena je brošura za zdravstvene radnike o ophođenju prema licima sa invaliditetom ‘’Sami možemo tako malo; Zajedno možemo učiniti mnogo‘’ .

Inače, radionica je organizovana u saradnji sa Savezom udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8058/_MG_8006__1___1_.JPG