Navigacija
Viber X logo

Konkurs za dodjelu stipendija Grada Banja Luka

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Konkurs za dodjelu stipendija Grada Banja Luka studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama, raspisan je 15. oktobra 2018. godine. 

Grad Banja Luka dodjeljuje tri vrste stipendija redovnim studentima prvog ciklusa, i to: prema socijalnom statusu, za deficitarna zanimanja i  za uspjeh na studiju.

Najviši novčani iznos predviđen je za studente koji su izabrali neke od deficitarnih zvanja, i to mjesečno od 250 KM. Po socijalnom statusu i uspjehu na studiju, mjesečna stipendija iznosi 130 KM.

Deficitarna zanimanja za akademsku 2018/2019. godinu su: diplomirani profesor matematike i informatike; diplomirani profesor fizike i diplomirani inženjer elektrotehnike.

Prijave na konkurs za dodjelu stipendija prema socijalnom statusu i za deficitarna zanimanja, razmatra Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, a prijave na konkurs za dodjelu stipendija za uspjeh na studiju razmatra Komisija za dodjelu stipendija učenicima i studentima, za uspjeh u školi, odnosno na studiju.

Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju, mogu se preuzeti ispred prijemne kancelarije u Gradskoj upravi (pretinac broj 64), a nalaze se i na internet stranici Grada Banja Luka.  

Obrasce za prijavu možete preuzeti i na sljedećim linkovima (Prilog 1, Prilog 2).

Sve informacije se mogu dobiti na zvaničnoj internet stranici Grada Banja Luka, www.banjaluka.rs.ba, a za dodatna pojašnjenja i na telefon Gradske uprave, broj: 051/244-496 ili direktno u kancelariji broj 23.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, potrebno je predati do 14. novembra, u Prijemnu kancelariju Gradske uprave. 

Ovogodišnjim gradskim budžetom za stipendiranje predviđeno je 1,6 miliona KM, s tim da će, po procjenama, jedna trećina biti usmjerena za studente.

Kompletan konkurs možete pogledati ovdje.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8110/Picture_230.jpg