Navigacija
Viber X logo

Memorandum o razumijevanju sa Biznis klubom Banja Luka

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjoj Luci i Branko Kecman, predsjednik Upravnog odbora Biznis kluba Banja Luka, 09. oktobra 2018. godine, potpisali su Memorandum o razumijevanju.

Rektor Gajanin je rekao da je strateški cilj Univerziteta poboljšanje izvođenja praktične nastave za sve studente.
A kako je objasnio rektor, jedan od uslova za ostvarivanje tog cilja je i potpisivanje ugovora o poslovnoj saradnji sa odgovarajućim preduzećima. 

"Ovaj memorandum omogućiće našim studentima izvođenje dijela praktične nastave, da bi studenti po završetku odgovarajućih studijskih programa bili spremni, neposredno po završetku studija, da adekvatno stupe u rad", naveo je rektor Gajanin i naveo da očekuje intenzivnu saradnju sa preduzećima i veliko interesovanje studenata i preduzeća. 

"Memorandum bi trebao da obezbijedi adekvatno praktično obrazovanje naših studenata i lakše zapošljavanje u kompanijama banjalučke regije i Republike Srpske", istakao je rektor.

On je dodao da će od praktičnog rada studenata imati korist i kompanije i studenti koji će im se moći predstaviti kao njihovi budući radnici, te podsjetio da Univerzitet ovakvu saradnju već ima sa Gradom Banja Luka.

Branko Kecman, predsjednik UO Biznis-kluba Banja Luka rekao je da je potpisani sporazum ovom klubu veoma značajan jer žele produbiti saradnju sa naučnim institucijama, posebno sa banjalučkim Univerzitetom, kako bi se članovima kluba obezbijedila saradnja sa pojedinim fakultetima i studentima da se pripreme za kasniji rad u kompanijama. 

"Cilj je da naši članovi, trenutno 53 privatne kompanije banjalučke regije, pred kraj fakulteta sa studentima koji obavljaju praksu kod njih dogovore saradnju i kasnije zaposlenje", naglasio je Kecman i najavio da će tokom narednih par dana biti konkretizovana saradnja sa pojedinim fakultetima. 

"Saradnja će biti realizovana kroz organizovanje stručne prakse studenata kod članova Biznis-kluba, gostovanje članova kluba na nastavi, te zaposlenje svršenih studenata", kaže Kecman. 

Potpisivanju Memoranduma su prisustvovali i prof. dr Strain Posavljak, prorektor za nastavu i studentska pitanja i prof. dr Biljana Antunović, prorektorica za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8096/IMG_0919.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8096/IMG_0916.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8096/IMG_0936.jpg