Navigacija
Viber X logo

Završena sanacija paviljona dva

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjoj Luci i Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, obišli su 5. oktobra 2018. godine Studentski centra ‘’Nikola Tesla’’, gdje su završni radovi na sanaciji paviljona dva.

Prof. dr Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjoj Luci, rekao je da su u paviljonu dva okončani molerski, zidarski i instalacijski radovi, koji su urađeni kvalitetno i da će smještaj studenata biti komforan. 

Kako je naveo sada slijedi nabavka namještaja i opremanje soba u ovom paviljonu.

Rektor Gajanin je podsjetio da nastava na Univerzitetu počinje 8. oktobra umjesto 1. oktobra, kako je bilo predviđeno, zbog obnove paviljona dva, trećeg upisnog roka i oktobarskog ispitnog roka koji se završavaju u ovoj sedmici. 

Ministar Malešević je naveo i da se radi na pripremama za tehnički prijem radova, kako bi studenti uskoro mogli da usele u paviljon dva. 

"Paviljon jedan će nastaviti da se radi i uvjeren sam da će biti završen u roku, do kraja novembra, te da će studenti u ovom semestru moći useliti i koristiti i taj paviljon", istakao je Malešević i naveo da će studenti prve godine studija biti smješteni u paviljonima tri i četiri, dok ne budu spremne sobe u obnovljenim paviljonima. 

Zdravko Špirić, pomoćnik direktora Studentskog centra rekao je da je tender za nabavku namještaja u paviljone u toku, te da poslije 10. oktobra očekuje potpisivanje ugovora sa određenim ponuđačem. 

"O cijenama smještaja je rano govoriti jer predstoje konsulatacije sa rersornim ministarstvom, predstavnicima studenata i studentskih organizacuja koje su zainteresovane za smještaj u paviljonima", zaključio je Špirić. 

Studenski paviljoni oštećeni su u olujnom nevremnu koje je krajem prošle godine pogodilo Banja Luku, a dodatnu devastaciju objekata izazvala je obilna kiša koja je uslijedila nakon vjetra.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8090/dp.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8090/drugi_paviljon__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8090/drugi_paviljon__4_.jpg