Navigacija
Viber X logo

Sastanak sa prof. Urošem Čvorom

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Biljana Antunović, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci, 26. decembra 2018. godine sastala se sa Urošem Čvorom, profesorom sa Univerziteta u Sidneju.

Sastanku u prostorijama Rekorata prisustvovao je i prof. mr Mladen Miljanović, prodekan za međunarodnu saradnju Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

Ovaj  sastanak je dio aktivnosti prof. Čvore, tokom njegove radne posjete Univerzitetu, gdje od 24. do 28. decembra održava predavanja na Akademiji umjetnosti.

Predavanja na temu ”Ključne umjetničke prakse nakon 2000” održavaju se od 13 do 15 časova u kabinetu Intermedijalne umjetnosti (baraka).

Uroš Čvoro je profesor na predmetu Teorije umjetnosti na Univerzitetu  umjetnosti i dizajna u Sidneju.

Istraživanja prof. Čvore obuhvataju ulogu umjetnosti u post-socijalističkim, tranzicijskim društvima, reprezentaciji nacionalizma, te odnosima savremene umjetnosti i politike u zemljama bivše Jugoslavije.
Njegove posljednje knjige su ”Turbo-folk muzika i kulturna reprezentacija nacionalnih identiteta u bivšoj Jugoslaviji (Ashagate) te Tranzicijska estetika (Bloombery).

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8347/IMG_20181226_104331.jpg