Navigacija
Viber X logo

Stipendije za diplomske i postdiplomske studije u Kini

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

S ciljem promocije razvoja ljudskih resursa i izgradnje kapaciteta zemalja u razvoju, te podsticanja međunarodne razmjene u poljima obrazovanja, kulture, komunikacija, nauke i tehnologije, i unapređenja prijateljstva među ljudima, u saradnji UNESCO i Vlade Narodne Republike Kine je otvoren poziv za program stipendiranja diplomskih i postdiplomskih studija za akademsku 2019-2020. godinu.

Stipendije u trajanju od jedne godine se nude na određenom broju kineskih univerziteta. Informacije o ponuđenim oblastima studiranja se mogu naći na veb stranici China Scholarship Council (CSC) : http://www.campuschina.org/universities/index.html

Kandidati moraju ispunjavati sljedeće kriterije: da su državljani Bosne i Hercegovine; da su mlađi od 45 godina i imaju najmanje završene dvije godine osnovnih studija (za generalni program), odnosno da su mlađi od 50 godina i da imaju najmanje završene master studije ili da imaju minimalno zvanje vanrednog profesora (za senior program); da odlično znaju engleski jezik i da su dobrog fizičkog i mentalnog zdravlja.

Aplikacioni obrazac je potrebno popuniti putem onlajn aplikacije na web stranici: http://www.csc.edu.cn/studyinchina (pri registraciji koristiti Agency number 00001).

Nakon popunjavanja onlajn aplikacije, aplikacioni obrazac i definisane prateće dokumente je potrebno dostaviti u štampanoj i elektronskoj formi (na CD-u) Državnoj komisiji BiH za UNESCO najkasnije do 1. marta 2019. godine na adresu: 

Ministarstvo civilnih poslova BiH, Državna komisija BiH za UNESCO, Trg BiH 1, 71 000 Sarajevo, sa naznakom: Prijava za UNESCO – Great Wall of China stipendije za 2019-2020. godinu.

Više informacija o samom programu, kao i detaljno uputstvo za prijavu možete naći u prilozima (Prilog 1, Prilog 2).

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8451/UNESCO-Chinese-696x314.jpg