Navigacija
Viber X logo

Dejan Trkulja i Dunja Janković održali koncert u Trebinju 

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Koncert klasične muzike na kojem su se predstavili Dejan Trkulja na klarinetu i Dunja Janković na klaviru, održan je 18. marta 2019. godine u Muzeju Hercegovine u Trebinju.

Ovo je njihov prvi zajednički solistički koncert u ovom gradu, a ranijih godina održali su više samostalnih koncerata u Trebinju.

Trkulja kaže da vjeruje da je publika uživala u koncertu klasične muzike tokom kojeg su izveli djela iz različitih perioda - od romantizma do savremenih autora.

"Publika je imala priliku da, osim standardnog klarineta, čuje i bas-klarinet koji se ne viđa baš često na našim prostorima", rekao je Trkulja, a koji je docent na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

Jankovićeva je izrazila nadu da su publici uspjeli da prenesu sve ono na čemu su radili u proteklom periodu i čemu teže dok vježbaju.

Prema njenim riječima, za jedan koncert neophodno je mnogo svakodnevne vježbe - što samostalne, što zajedničke.

"Vježbamo i do dva-tri sata dnevno. Zajedno nastupamo u posljednjih godinu dana i ovo je naš četvrti solistički koncert", rekla je Jankovićeva, koja na Akademiji umjetnosti UNIBL radi kao viši umjetnički saradnik.

Ona je najavila da će naredni koncert biti održan u Tesliću, a zatim će se predstaviti banjalučkoj publici. 

(AGENCIJE/UNIBL)
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8624/dd.jpg