Navigacija
Viber X logo

Konferencija CMBEBIH: Predstavljaju 117 naučnih radova

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na Međunarodnoj konferenciji o medicinskom i biološkom inžinjeringu (CMBEBIH), koja se od 16. do 18 maja 2019. godine održava u Banjoj Luci, javnosti će biti predstavljeno 117 naučnih članaka.

Riječ je o člancima koji su prihvaćeni za objavu od strane svjetski poznate izdavačke kuće ''Springer''.

''Nakon velikog uspjeha postignutog prilikom organizacije konferencije 2015. i 2017. godine, gdje se CMBEBIH  konferencija pozicionirala kao najveća konferencija iz ove oblasti u jugoistočnoj Evropi,  CMBEBIH 2019 ide korak dalje i ove godine okupiće vodeće istraživače, naučnike, doktore medicine, magistre farmacije, inžinjere elektrotehnike i mašinstva, IT stručnjake, perspektivne studente i ostale profesionalce da zajedno sa svjetskim pozvanim predavačima kreiraju platformu za raspravu o najnovijim istraživanjima, inovativnim rješenjima i izazovima u ovoj oblasti, a sve sa ciljem poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite i života u cjelini'', najavili su organizatori i naveli da se projekat realizuje pod sloganom ‘Share the Vision’’.

Konferencija koja će okupiti više od 500 učesnika iz cijelog svijeta, održava na dvije lokacije u Banjoj Luci, a to su KC Banski dvor i hotel ''Bosna''. 

Inače, podršku konferenciji su dale najpoznatije svjetske organizacije kao što su: 
Evropska alijansa za medicinsko i biološko inženjerstvo i nauku, Međunarodna federacija za medicinsko i biološko inženjerstvo, Springer, Institut inženjera elektrotehnike i elektronike, kao  i mnogi drugi.

Svjetski predavači 

Organizatori su se potrudili da pozovu i svjetska poznata imena u svojstvu pozvanih predavača, te će svi učesnici konferencije imati priliku da poslušaju posljednja otkrića iz oblasti obrade biomedicinskih signala, doziranja lijekova, nanotehnologije, liječenja tumora, primjene tehnike elektroporacije, te rada, obrade i primjene korisnih informacija iz nestruktuiranih velikih podataka. 

Za vrijeme konferencije, BiH će po prvi put imati priliku da bude i domaćin godišnjoj skupštini Evropske alijanse za medicinsko i biološko inženjerstvo i nauku, inače najveće evropske organizacije iz ove oblasti.

S druge strane, predstavnici Međunarodne federacija za medicinsko i biološko inženjerstvo održaće radionice iz oblasti kliničnog inžinjeringa i procjena zdravstvenih tehnologija. Posljednji dan konferencije će biti održan i Investicioni forum iz oblasti biznisa i IT tehnologija.

Prijave

Svi zainteresovani mogu pronaći dodatne informacije o konferenciji i načinu prijave na zvaničnoj internet stranici projekta www.cmbebih.com.


                            

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8547/M.konferencija__1_.jpg