Navigacija
Viber X logo

Predavanje ljekara kineske medicine Filipa Manje

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predavanje ljekara kineske medicine Filipa Manje "Akupnuktura: mitovi i istine“ biće održano 09. marta 2019. godine u 12 časova u amfiteatru Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci.

Na predavanju "Akupnuktura: mitovi i istine“ Manja će razjasniti da li je akupunktura isto što i kineska medicina, šta ona može liječiti. Govoriće i da li je moguće objasniti mehanizme djelovanja akupunkture jezikom moderne medicine. On će dati i odgvore na pitanja da li je  akupunktura bolna i koliko akupunkturnih tačaka postoji na tijelu.

Za akupunkturu smo svi čuli. Neki o njoj nešto i znaju. U moru informacija u savremenom dobu, teško je prepoznati one pouzdane, naročito na teme koje su od nas daleko, u prostoru i vremenu.

Filip Manja je ljekar kineske medicine. Diplomirao je kineski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu i već se za vrijeme studija zainteresovao za tradicionalnu kinesku medicinu. Nakon toga je u Kini diplomirao na osnovnim studijama kineske medicine (petogodišnji program).

Obučavao se na polju akupunkture, fitoterapije, tuina masaže, itd. kod velikih učitelja poput majstora Duan Zilianga i Endrjua Nugent-Heda i u kineskim bolnicama, prateći desetine ljekara kineske medicine.

Organizator ovog predavanja je Konfucijev institut Univrziteta u Banjoj Luci, a ulaz je besplatan.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8557/manja.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8557/filip-manja.jpg