Navigacija
Viber X logo

Predstavljanje knjige prof. dr Ane Nikezić

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predstavljanje knjige prof. dr Ane Nikezić “Formati za urbani život: porodična kuća u savremenom gradu” zakazano je 12. marta 2019. u 19:00 časova u Crvenom salonu KC Banski dvor u Banjoj Luci.

Ovo je ujedno i uvod u temu Dana arhitekture Banja Luka 2019 - O stanovanju.

Organizator ovog događaja je Arhitektonsko-građevinsko-geodestkog fakulteta (AGGF)  Univerziteta u Banjoj Luci i Istraživačkog centra za prostor (ICP) .

Na predstavljanju će govoriti prof. dr Ana Nikezić, sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, receyent prof. dr Zoran Lazović, takođe sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Govornici su i doc. dr Diana Stupar sa AGGF-a u svojstvu moderator i člana uredništva Dana arhitekture Banja Luka 2019, kao i dr Igor Kuvač iz ICP-a.

Knjiga Ane Nikezić je nastala iz namjere da se doktorska disertacija “Transformacija koncepta porodične kuće u uslovima regeneracije gradskog centra” prilagodi široj čitalačkoj publici, i da se namijeni, kako studentima arhitekture i srodnih disciplina, tako i svima onima koji žele da steknu uvid u način na koji arhitektura gradi život. Posebno je namijenjena onima koji vjeruju u neraskidivu vezu između arhitekture i kulture.

Posmatranje savremenog života u gradu iz perspektive arhitekture usmjerilo je tok knjige ka ispitivanju povezanosti čovjeka i grada kroz prizmu kulture svakodnevog. Ovaj odnos se posmatra kroz porodičnu urbanu kuću, kao fenomen koji predstavlja jedan od osnovnih elemenata strukture grada i istovremeno sveukupni izraz stila života njenih korisnika.

Publikacija: “Formati za urbani život: porodična kuća u savremenom gradu” – Ana Nikezić


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8553/large_Knjiga_Formati_za_urbani_zivot_odabrano-1-of-15.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8553/large_ICP__DABL__Promocija_teme__FB_EVENT_COVER.jpg