Navigacija
Viber X logo

Seminar ''Put do aktivnog karbona u BiH''

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Seminar ''Put do aktivnog karbona u BiH'' biće održan 26. marta 2019. u amfiteatru Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, sa početkom u 13.30 časova.

Seminar je dio aktivnosti projekata ''BloW Up -Prenos modela inovacija i znanja na Balkan: Inovativne sirovine na bazi otpada i razvoj njihovih aplikacija'' i ''Hybrid Metallic/Carbon Nanomaterials Made from Mining Industry Sludge and Their Applications in Adsorption/Catalysis Treatment of Emerging Pharmaceuticals in Water''. Organizatori seminara su Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci i LIR Evolucija, partneri na projektu BloW-uP, finansiranog od strane Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju.

Tema seminara su najnovije mogućnosti u oblasti proizvodnje i primjene aktivnog karbona i motivacija domaćih aktera da se proizvodnja ovog široko primjenjivanog materijala pokrene i u Bosni i Hercegovini.

Seminar je namijenjen svima koji se u svom radu susreću sa aktivnim karbonom. Kako navode organizatri ovo je seminar za predstavnike medicinskih i farmaceutskih ustanova, vodovoda, industrije koje imaju potrebe za sistemima za prečišćavanje vazduha, kao i predstavnike rudarske, kožarske, tekstilne i hemijske industrije. Takođe, oragnizatori kažu da je seminar odličan i za predstavnike lokalnih zajednica  u kojima se nalaze rudnici, ali i za nosioce vlasti, naučnike, predstavnike privrede i druge.

Prijave

Prijave na ovaj seminar su moguće do 24. marta 2019. godine, putem elektronske pošte: ognjenkaz@lir.ba ili suzana.gotovac.atlagic@unibl.org.

Dnevni red se nalazi ovdje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8644/seminar.pmf.png