Navigacija
Viber X logo

Poljoprivredni i Prirodno-matematički fakultet promovisani u Modriči

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Poljoprivredni i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, učestvovali su na manifestaciji ''Dan otvorenih vrata'' održanoj 04. aprila 2019. godine u prostorijama SŠC ''Jovan Cvijić'' u Modriči.   

Prof. dr Biljana Lubarda, rukovodilac SP Bilologija na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, kaže da je ''Dan otvorenih vrata'' dobar način da se budućim studentima predstave studijski programi, kao i uslovi studiranja. 

Ona je dodala da učenici koji su završili četvorogodišnju srednju školu mogu da nastave studiranje na nekom od osam studijskih programa ovog fakulteta. 

"Maturantima se šalje poruka da biraju fakultete i studijske programe na kojima će steći znanja koja su tražena na tržištu", rekla je dr Lubarda. 

Novka Marković, direktor Srednjoškolskog centra ''Jovan Cvijić'', kaže da je cilj manifestacije ''Dan otvorenih vrata'' da se maturantima pomogne u profesionalnoj orijentaciji i izboru visokih škola i fakulteta na kojima će nastaviti školovanje. 

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog broja visokoškolskih ustanova koje su se odazvale pozivu za ovu manifestaciju, kao i interesovanja koje su pokazali maturanti.

Manifestacija ''Dan otvorenih vrata'' organizovan je treći put u Srednjoškolskom centru „Jovan Cvijić“ u Modriči. Ove godine učenici pet odjeljenja četvrte godine završavaju svoje školovanje, od čega su tri odjeljenja gimnazije i po jedno odjeljenje poljoprivredni i tekstilni tehničar.

(AGENCIJE/UNIBL)

Izvori fotografija: 
Srednjoškolski centar ''Jovan Cvijić'' Modriča
Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci 
Novinska agencija SRNA
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8745/modri%C4%8Da-dan-otvorenih_vrata.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8745/modri%C4%8Da.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8745/modri%C4%8Da2.jpg