Navigacija
Viber

Otvoren poziv za DBU stipendije

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Njemačka federalna fondacija za zaštitu životne sredine (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU)  https://www.dbu.de/english  dodjeljuje 60 stipendije za napredne kvalifikacije u svim poljima zaštite životne sredine i očuvanje prirode u Njemačkoj.

Visokokvalifikovani diplomci svih disciplina iz zemalja Centralne i Istočne Evrope se mogu prijaviti. DBU stipendije pokrivaju boravak u trajanju od 6 do 12 mjeseci na njemačkim ustanovama domaćinima (univerziteti, istraživački instituti, kompanije, agencije za zašitu okoline i očuvanje prirode, NVO, i sl.)

Mjesečna stipendija iznosi 1.250 evra, a uključuje i zdravstveno osiguranje, osiguranje od odgovornosti i osiguranje od posljedica nesrećnog slučaja. Osim toga u ponudi su seminari, intenzivni kurs njemačkog jezika, učešće na konferencijama, ljetnim akademijama i drugim događajima.
Više informacija nalazi se u prilozima (PRILOG 1, PRILOG 2), kao i na veb stranici https://www.dbu.de/stipendien_international

Krajnji rok za prijave je 1. avgust 2019. godine. Intervjui za odabir kandidata održaće se u septembru 2019. godine, a sam program počinje u februaru 2020. godine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8948/%D0%B4%D0%B1%D1%83.png