Navigacija
Viber X logo

Takmičenje iz informacionih tehnologija: Pobjednik putuje u Njujork 

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci kao partner Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu suorganizuje Treće IT takmičenje u Bosni i Hercegovini kao dio Svjetskog Microsoft Office Specialist takmičenja.

Najbolji takmičari, imaju priliku da otuputuju na Svjetsko MOS takmičenje, a koje se održava u Njujorku od 27. do 31. jula ove godine.

Cilj takmičenja je testiranje vještina srednjoškolaca i studenata u korišćenju Majkrosoftovih alata.

Kroz učešće u takmičenju srednjoškolci i studenti će biti u prilici da unaprijede svoje vještine iz informacionih tehnologija. Oni najbolji će imati priloku da dobiju  međunarodni sertifikat koji je pokazatelj kompetencija iz oblasti IKT-a, a koje je osigurao Evropski komitet za standardizaciju definišući ga okvirom za IKT e-kompetencije. Ovo je ujedno prilika i da se predstave kao  sposobni i konkurentni pojedinci na tržištu rada u budućnosti.

Predselekcijsko takmičenje za učesnike iz šire banjalučke regije je  21. maja 2019. godine sa početkom u 12 časova u Računarskoj sali na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Prijave su moguće najkasnije do 16. maja 2019. godine putem linka:  http://eepurl.com/cOO1ij.
Za ranije prijavljene kandidate će biti organizovan informativni čas na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. 

Finalno takmičenje za BiH biće održano 9. juna 2019. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. 
                                                              
Za sve dodatne informacije o predselekcijskom regionalnom takmičenju u Banjoj Luci se možete obratiti višem asistentu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, Ljubiši Mićiću, na adresu elektronske pošte: ljubisa.micic@ef.unibl.org.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci kontinuirano radi na unaprjeđenju saradnje sa privrednom kao i na podizanju zapošljivosti studenata i drugih korisnika obrazovnih programa koji se realizuju na ovom oakultetu. 

IT takmičenje Microsoft Office Specialist je jedno u nizu aktivnosti ovog fakulteta, posebno povezano sa novom studijskom programu Poslovna informatika koji se od akademske 2018/19 izvodi na ovom fakultetu. Više informacija o SP Poslovna informatika pogledajte ovdje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8853/MicrosoftOfficeSpecialistTakmicenje.png