Navigacija
Viber X logo

Godišnja izložba radova studenata Akademije

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Godišnja izložba radova studenata studijskog programa likovnih umjetnosti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci ove godine ima humanitarni karakter. 

Otvaranje izložbe koja se ove godine organizuje 18. put, planirano je za srijedu, 19. juna 2019. godine, u 20.00 časova ispred zgrade Akademije umjetnosti. 

Sredstva koja će se ovom prilikom prikupiti od prodaje studentskih radova biće uplaćena za pomoć istraživačkom radu na usavršavanju lijeka za Laforinu bolest. Reprodukcije slika, grafika i fotografija će se prodavati po simboličnoj početnoj cijeni od pet konvertibilnih maraka.

Pozivamo sve nastavnike, saradnike, studente i administrativno osoblje Univerziteta u Banjoj Luci da prisustvuju ovom događaju i kupe radove jer na taj način pomažu ovu humanitarnu akciju.

Inače, ova izložba je jedan od najvažnijih umjetničkih događaja koje tradicionalno organizuje Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, i to je jedinstvena prilika da se na jednom mjestu vide radovi studenata slikarstva, grafike, grafičkog dizajna i intermedijalnih umjetnosti, a najbolji od njih biće i nagrađeni.

Projekcija dokumentarnog filma  „Lica Lafore“

Iste večeri, u 21.00 čas, na platou ispred Filozofskog fakulteta biće prikazan i dokumentarni film „Lice Lafore“, autora Denisa Bojića. Riječ je o filmu koji govori o borbi banjolučke porodice Gajić za pronalazak lijeka za Laforinu bolest.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9029/%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%98%D0%B0.png