Navigacija
Viber X logo

Potpisan Memorandum o razumijevanju između Univerziteta u Banjoj Luci i UNCEF-a

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjoj Luci i Gita Narajam, predstavnica Fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) u BiH, 10. juna 2019. godine, potpisali su Memorandum o razumijevanju, čiji je cilj promocija i implementacija dječjih prava.

Rektor Gajanin ističe da ovaj Memorandum predviđa širenje informacija, organizovanje različitih radionica koje su vezane za poštovanje prava djece.

„Poseban aspekt Memoranduma je posvećen inkluzivnoj nastavi koja se izvodi za studente sa posebnim potrebama. Univerzitet u Banjoj Luci je opredijeljen da realizuje sve aktivnosti iz Memoranduma“, rekao je rektor Gajanin i naglasio da Univerzitet u Banjoj Luci posebnu pažnju posvećuje upravo studentima s posebnim potrebama, te da u sastavu Univerziteta postoji i Univerzitetski centar za pomoć studentima sa posebnim potrebama.

„U proteklom periodu Univerzitet je prilagodio nastavu licima sa posebnim potrebama“, rekao je rektor i naglasio da će taj proces biti još uspješniji upravo kroz saradnju sa UNICEF-om.

Gita Narajam je istakla da je  UNICEF privilegovan i počastvovan saradnjom sa Univerzitetom u Banjoj Luci.

„Prva konkretna aktivnost koju ćemo realizovati jeste radionica, koju planiramo za oktobar mjesec. U fokusu te radionice je inkluzivno obrazovanje, a radionica će biti realizovana sa nastavnicima i studentima Univerziteta“, kazala je gospođa Narajam i naglasila da je Univerzitet u Banjoj Luci  uradio odličan posao kada je riječ o procesu uključivanja studenata sa posebnim potrebama u nastavni proces. 

Potpisivanju su prisustvovali i prof. dr Biljana Antunović, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, prof. dr Strain Posavljak, prorektor za nastavu i studentska pitanja, kao i mr Đorđe Markez, generalni sekretar Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9010/IMG_3807.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9010/IMG_3821.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9010/IMG_3814.JPG