Navigacija
Viber X logo

Poziv za slanje radova za naučno-stručni simpozijum „Energetska efikasnost - ENEF 2019“

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Objavljen je poziv autorima da pošalju radove za naučno-stručni simpozijum „Energetska efikasnost – ENEF 2019“. 

Ovaj skup multidisciplinarnog karaktera biće održan od 14. do 15. novembra 2019. godine u Banjoj Luci, a organizuju ga Elektrotehnički, Mašinski i Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci uz podršku Saveza energetičara Republike Srpske.

Prvi Simpozijum ENEF održan je u novembru 2013. godine, i od tada se održava svake druge (neparne) godine. Simpozijum je po drugi put održan u jesen 2015. godine, kada je u njegovom radu učestvovalo 60 učesnika, te su održana tri predavanja po pozivu i izložen je 21 recenzirani rad. Tada su, takođe, održane prezentacije o aktuelnim dešavanjima u regulatornom okviru vezano za energetsku efikasnost u Republici Srpskoj, te su predstavljena razna tehnička rješenja koje nude odgovarajući proizvođači opreme.

U novembru 2017. godine održan je treći Simpozijum, uz značajno povećavanje interesa naučne i stručne javnosti. Učešće je uzelo preko 100 učesnika, koji su izložili 26 recenziranih radova u tematskim oblastima, četiri predavanja po pozivu, te tri prezentacije vezane za stanje u regulatornim okvirima Republike Srpske i primjeni savremenih tehnologija u praksi. Održane su i dvije panelne sesije uz pokroviteljstvo UNDP-ja i njemačkog GIZ-a.

Simpozijum bilježi stalni rast interesovanja i od 2017. godine je svrstan u kategoriju konferencija sa nacionalnim značajem Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske. S obzirom na to, na ovogodišnjem, četvrtom izdanju simpozijuma, očekuje se još veće interesovanje.

Važni datumi:
    - Rok za dostavljanje radova: 25. septembar 2019.
    - Obavještenje o prihvatanju radova: 10. oktobar 2019.
    - Početak simpozijuma: 14. novembar 2019.

Sve ostale informacije dostupne su na zvaničnoj stranici simpozijuma http://enef.etf.unibl.org/.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9055/ENEF.png