Navigacija
Viber X logo

Poziv za prijave na program ,,Tandem Zapadni Balkan’’

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Otvoren je poziv za ,,Tandem Zapadni Balkan” jednogodišnji program za radnike u oblasti kulture, koji ima za cilj podržati praktično učenje kroz strateške kulturne akcije, kako bi se razvile inovativne prakse i ostvarila prekogranična saradnja na području Zapadnog Balkana. 

Prvo izdanje programa ,,Tandem Zapadni Balkan” je namijenjeno za menadžere, aktiviste, umjetnike, arhitekte i mlade stručnjake u oblasti kulture koji su povezani sa civilnim organizacijama (neprofitne organizacije, javne ustanove, lokalna samouprava ili poslovni subjekti u oblasti kulture, a registrovani su u jednoj od šest zemalja Zapadnog Balkana – Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna gora, Kosovo*, Sjeverna Makedonija i Srbija).

Prijave i cjelokupni program ,,Tandem Zapadni Balkan” su na engleskom jeziku, a poziv je otvoren do 20. septembra 2019. godine.

Odabrane 24 osobe će biti pozvane da učestvuju na partnerskom forumu koji će se održati u Beogradu, u periodu od 12. do 16. novembra 2019. godine, a u cilju pronalaska odgovarajućeg Tandem partnera. Nakon toga, Tandem partneri zajednički podnose finalnu aplikaciju za učešće u punom programu, od čega će biti izabrano 16 dobitnika. 

Troškovi puta i života su pokriveni za odabrane učesnike. Formirani parovi (tandemi) će dobiti 3000 evra kao početno finansiranje za zajedničku projektnu ideju, mentorstvo i promociju sprovođenja zajedniče inicijative. 

Više podataka o samom programu, kao i uputstva za prijavu, možete pronaći na adresi https://www.tandemforculture.org/ a za sva dodatna pitanja možete se obratiti na adrese elektronske pošte klepo@mitost.org i sienknecht@mitost.org.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9245/image021__1_.jpg