Navigacija
Viber X logo

Održano savjetovanje o udruženim studijskim programima i diplomama

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Savjetovanje „Joint Programs and Degrees, Strategy, Management, Implementation ‒ Main Challenges in Bosnia and Herzegovina”, održano je 4. oktobra 2019. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL).

Riječ je o savjetovanju čiji je organizator ERAZMUS+ kancelarije u BiH, a tema se odnosi na udružene studijske programe i diplome, kao i glavne izazove sa kojima se suočavaju visokoškolske ustanove u Bosni i Hercegovini.

Prisutne su pozdravili prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj UNIBL prof. dr Goran Latinović i direktor ERAZMUS+ kancelarije u BiH Suad Muhibić. Glavni predavač ovog predvanja bio je prof. Frenk Mekmahon sa Instituta za tehnologiju u Dablinu, a informacije i preporuke sa prethodno održanog savjetovanja u Novom Sadu, sa učesnicima skupa podijelio je i član grupe za reformu visokog obrazovanja (HERE) Dženan Omanović. 

S obzirom na to da su pojedine organizacione jedinice UNIBL započele postupak stvaranja zajedničkih studijskih programa sa partnerskim univerzitetima iz raznih evropskih zemalja, savjetovanje je bilo prilika da se čuju različita iskustva i mogući izazovi, sa pravnog, organizacionog i nastavnog aspekta, sa kojima bi se organizacione jedinice UNIBL mogle suočiti. Savjetovanju je prisustvovalo oko 50 nastavnika, saradnika i administrativnog osoblja UNIBL, ali i gostiju iz drugih dijelova Republike Srpske i Federacije BiH.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9351/IMG_20191004_103844.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9351/IMG_20191004_103437.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9351/IMG_20191004_103610.jpg