Navigacija
Viber X logo

Otpadom do školarine

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Tehnološki fakultet Univerziteta u Banjoj Luci u saradnji sa firmama „Prizma komerc  d.o.o“. i „Euro beta d.o.o“. iz Banja Luke organizuje akciju sakupljanja sekundarnih sirovina i ambalažnog otpada pod nazivom „Otpadom do školarine’’.

Cilj akcije je dati priliku studentima Tehnološkog fakulteta da prikupljanjem otpada sebi obezbjede sredstva za troškove upisa ili školarinu. Drugi, ništa manje značajni ciljevi, jesu:
•    razvijanje navika potrošača da razvrstavaju otpad;
•    jačanje svijesti o upravljanju otpadom;
•    jačanje svijesti o očuvanju životne sredine;
•    doprinos razvoju tržišta sekundarnih sirovina u RS i
•    razvoj svijesti da svaki otpad nije smeće već može biti veoma korisna sirovina.

Za akciju „Otpadom do školarine“ preduzeće „Prizma komerc d.o.o.“ za studente Tehnološkog fakulteta nudi posebnu otkupnu cijenu uvećanu za 10% na ukupan iznos novca od prikupljenog otpada (uz priložen indeks). S druge strane, u zavisnosti od odziva studenata, namjera preduzeća „Euro beta d.o.o.“ je postavljanje reciklažnog ostrva (kontejneri za različite vrste otpada) kod Tehnološkog fakulteta, a koje bi bilo na raspolaganju za čitavo područje „starog“ kampusa Univerziteta u Banjoj Luci.

Za sva dodatna pitanja u vezi sa načinom preuzimanja sakupljenog otpada i učešćem zarade studenta u troškovima upisa i školarine, obratiti se Savezu studenata Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9363/Otpadom-do-skolarine_slika-03.jpg