Navigacija
Viber X logo

Studijski programi i kursevi Diplomatske akademije u Beču

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Diplomatska akademija u Beču i u akademskoj 2020/2021. godini nudi više studijskih programa i kurseva, pri čemu dodjeljuje i ograničen broj stipendija.

Mogućnosti za podršku variraju od programa do programa.

Kandidatima su na raspolaganju sljedeći studijski programi i kursevi: 

  1. 57 diplomski studijski program: jednogodišnji studijski program sa širokim interdisciplinarnim obrazovanjem u oblasti međunarodnih odnosa za osobe sa univerzitetskom diplomom, nezavisno od studijskog usmjerenja. Težište ovog programa je na upoznavanju struktura i politika Evropske unije. Naročit profil ovog studijskog programa obilježen je učenjem praktičnih vještina (tehnika prezentacije i pregovaranja, retorike, projektnog menadžmenta itd), intenzivnim programom jezičkog obrazovanja i višejezičke nastave (njemački, engleski i francuski).
  2. 25 M.A.l.S. – studijski program (Master of Advanced International Studies): dvogodišnji master program sa težištem na Evropi. Kandidatkinje i kandidati koji već  raspolažu dovoljnim interdisciplinarnim akademskim obrazovanjem u oblasti međunarodnih odnosa, mogu biti primljeni direktno u drugu godinu. Ovaj studijski program realizuje se u saradnji sa Univerzitetom u Beču.
  3. 14 E.T.I.A. - studijski program (Master in Environmental Technology & International Affairs): dvogodišnji master program u saradnji sa Tehničkim univerzitetom u Beču.  Polaznici ovog studijskog programa će se upoznati i sa političkom, privrednom i pravnom pozadinom (1. godina na Diplomatskoj akademiji), kao i sa naučno-tehničkim aspektima međunarodnih pitanja vezanih za okolinu (2. godina na Tehničkom univerzitetu).
     
  4. Ljetni kurs za njemački jezik, kulturu i civilizaciju Austrije: intenzivna nastava njemačkog jezika za  sve nivoe znanja jezika, sa ekskurzijama i radionicama o austrijskoj politici, istoriji i kulturi.

Više informacija o ponudi Diplomatske akademije u Beču, informacije o načinu prijave za određene studijske programe, kao i formulare za prijavu možete naći na internet stranici: https://www.da-vienna.ac.at

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9555/DIPLOMATSKA_AKADEMIJA_PRILOG_2__1_.jpg