Navigacija
Viber X logo

UNIBL pokreće proceduru otvaranja studijskog programa sinologije

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) prof. dr Radoslav Gajanin 20. decembra 2019. godine održao je konsultativni sastanak na kojem je donesena odluka o pokretanju studijskog programa sinologije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Sastanku su prisustvovali dekan Filološkog fakulteta prof. dr Petar Penda, prodekan za međunarodnu saradnju prof. dr Željka Babić i direktor Konfucijecvog instituta Ljiljana Stević.

Rektor je imenovao radnu grupu koja će biti zadužena za izradu elaborata za ovaj studijski program.

Kako je navedeno tokom sastanka, elaborat će sadržavati iskustva iz regiona i najbolje prakse, te preporuke Kineske nacionalne kancelarije za kineski jezik i Sjedišta Konfucijevih institute (HABAN).

Inače, partnerski Univerzitet za tehnologiju i obrazovanje je stavio svoje kapacitete na raspolaganje, te se očekuje da obezbijedi kvalitetan kadar i lektore za kineski jezik.

Novi studijski program predstavlja još jedan korak u modernizaciji studijskih programa koji se izvode na UNIBL, a koji će omogućiti studentima brže zapošljavanje i perspektivniju budućnost. Očekivanja su da se prvi studenti sinologije na Univerzitetu u Banjoj Luci upišu u akademskoj 2021/22. godini.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9623/flf-zgrada.jpg