Navigacija
Viber X logo

Rektor razgovarao sa novoizabranim rukovodstvom Studentskog parlamenta

Opšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin sastao se 28. januara 2020. godine sa novoizabranim rukovodstvom Studentskog parlamenta.

Rektor Gajanin je čestitao predstavnicima Studentskog parlamenta na uspješno provedenim studentskim izborima i iskazao punu podršku u radu ovog saziva parlamenta. Takođe, rektor je između ostalog iskazao spremnost da Univerzitet i ove godine podrži organizaciju dva najveća događaja koje organizuje parlament, a to su  manifestacija „Dani studenta Univerziteta u Banjoj Luci’’ i Naučno-stručna konferencija „Studenti u susret nauci’’.

Predstavnici Studentskog parlamenta, predvođeni novoizabranim predsjednikom Nikolom Bulovićem, rektoru su prezentovali plan svojih aktivnosti u narednom periodu. Predstavnici studenta su sa rektorom razgovarali i o infrastrukturnim pitanjima, kao i o novom zakonu o visokom obrazovanju, kao i o drugim aktuelnim temama.

Delegaciju studenata koja se sastala sa rektorom Gajaninom, činili su predsjednik Studentskog parlamenta Nikola Bulović, potpredsjednici Lena Lukić i Goran Klječanin, sekretar parlamenta Radovan Jalić i predsjednik Unije studenata Republike Srpske Nemanja Babić.

Podsjećanja radi, izbori za članove Studentskog parlamenta i nastavno-naučnih/umjetničkih vijeća iz reda studenata održani su 17. decembra 2019. godine na svim organizacionim jedinicama Univerziteta u Banjoj Luci. Novo rukovodstvo Studentskog parlamenta je izabrano na konstitutivnoj sjednici 27. decembra 2019. godine, kada je za  predsjednika Studentskog parlamenta izabran student drugog ciklusa studija Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Nikola Bulović, dok su za  potpredsjednike  izabrani student Prirodno-matematičkog fakulteta Lena Lukić i student Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakultet Goran Klječanin. Za sekretara je izabran student Mašinskog fakulteta Radovan Jalić, dok će član Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci iz reda studenata biti student Medicinskog fakulteta Stefan Kremenović.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9703/rektor-sp-unibl.jpg