Navigacija
Viber X logo

,,Dentalna klinika’’ na usluzi studentima i građanstvu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Specijalistički centar ,,Dentalna klinika‘’ je jedina organizaciona jedinica Univerziteta u Banjoj Luci, koja pored obrazovne funkcije nudi usluge i građanstvu.

Kazao je to u intervju za portal ,,stomatologija.me’’ dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Ranko Škrbić.

,,To je ujedno najsavremeniji i najopremljeniji centar te vrste u Republici Srpskoj, čiji je cilj pružanje dentalnih usluga i edukacija stručnog kadra iz svih oblasti stomatologije’’, naveo je dekan Škrbić. 

,,Pacijenti imaju mogućnost da na jednom mjestu dobiju cjelokupnu uslugu od strane renomiranih stručnjaka, u ugodnom ambijentu opremljenom po svjetskim standardima’’, kaže prof. dr Ranko Škrbić.

Zahvaljujući ugovoru sa Fondom zdravstvenog osiguranja, kao i ugovorima sa većinom domova zdravlja Republike Srpske, vrata Klinike su otvorena za sve građane sa zdravstvenom knjižicom za sve specijalnosti – oralna hirurgija, stomatološka protetika, ortopedija vilica, bolesti zuba i endodoncija, parodontologija i oralna medicina, te dječija i preventivna stomatologija.

,,Dentalna klinika’’ ima mogućnost i izrade protetskih nadoknada. U savremenoj zubotehničkoj laboratoriji izrađuju se sve vrste protetskih nadoknada, kao i ortodontskih aparata. Klinika ima i savremene RTG aparate za intraoralna i ekstraoralna snimanja što doprinosi dijagnostici, a time i planu terapije stomatoloških oboljenja.

Vrhunski stručnjaci koji rade na klinici su potvrda da sve ide u pravom smjeru. Angažovanjem vrsnih profesora iz Beograda i Novog Sada, kao i afirmisanih specijalista, Klinika nudi timsku i kreativanu primjenu stručnih znanja specifičnih za složene slučajeve i kompleksne zahtjeve kao što su deformiteti vilica i zuba. Pružanjem vrhunske dentalne usluge pacijentima, isključivo radom po pravilima struke, neprestano se ulaže u obrazovanje i znanje, ali i u nove tehnologije, materijale i savremene trendove liječenja.

Želja svih je da ,,Dentalna klinika’’ postane lider u razvoju dentalnih usluga u Republici Srpskoj.

,,Pacijentu se pristustupa individualno, kako bi se odabrao najbolji mogući način stomatološke terapije, a zadovoljstvo naših pacijenata se ogleda u hiljadama zadovoljnih osmijeha i svakodnevno punim čekaonicama pacijenata iz cijele regije. Prema tome, kontinuiranim predanim radom i iskustvom, praćenim vrhunskim evropskim i svjetskim normama iz oblasti dentalne medicine, Klinika je na putu zauzimanja liderske pozicije u pružanju i razvoju dentalnih usluga na teritoriji Republike Srpske’’,  zaključio je prof. Škrbić u intervju za portal ,,stomatologija.me’’.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9824/DENTALNA-KLINIKA.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9824/DENTALNA-KLINIKA-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9824/DENTALNA-KLINIKA-2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9824/DENTALNA-KLINIKA-3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9824/dentalna_klinika.jpg