Navigacija
Viber X logo

Seminar o publikovanju radova u naučnim časopisima

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Seminar „Strategije publikovanja radova u časopisima indeksiranim u WoC i Scopus indeksnim bazama“  biće održan 07. februara 2020. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, sa početkom u 10 časova.

Primarni cilj seminara je da polaznicima ponudi strategije i tehnike koje bi im pomogle da poboljšaju uređivanje naučih časopisa i povećaju šanse autorima da objave rad u časopisima indeksiranim od strane pomenutih indeksnih baza.

WoS je bibliografska i indeksna baza podataka koja pokriva više od 18.500 recenziranih časopisa i omogućava citatne analize koje su od izuzetne važnosti za autore i njihove saradnike prilikom priprema njihovih radova za objavljivanje u eminentnim publikacijama.

Scopus je najveća bibliografska i indeksna baza za istraživanje i evaluaciju recenziranih objava u naučnim časopisima, koju čine nudi pristup pristup preko 22.000 naslova časopisa od preko 5000 izvođača.

O tome, kako prevazići ograničenja sa kojima se susreću autori prilikom objave radova u prestižnim naučnim časopisima, kao i urednici prilikom indeksiranja časopisa u pomenute baze, govoriće doc. dr Lazar Stošić sa Fakulteta za inženjerski menadžment u Beogradu.

Doc. Stošić  posjeduje višegodišnje iskustvo u uređivanju i realizaciji naučnih časopisa, indeksiranih u Wos i Scopus bazama, kako u zemlji, tako u inostranstvu, posjeduje više sertifikata Elsevier i Springer akademije o uređivanju i vođenju naučnih publikacija, a ujedno je i urednik časopisa indeksiranog u Scopus bazi Q3.
Seminar se organizuje povodom dana Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Prijave na seminar

Cijena kotizacije za seminar je 50,00 KM (cijena bez PDV-a).
Nastavno osoblje Univerziteta u Banjoj Luci oslobođeno je plaćanja kotizacije za učešće u seminaru.
Rok za prijavu je 05. februar 2020. do 23:59 časova. 
Prijave su moguće putem adresa elektronske pošte acta@ef.unibl.org.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9727/%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80.jpg