Navigacija
Viber X logo

Univerzitet u Banjoj Luci upisan u Državni registar akreditovanih visokoškolskih ustanova

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Agencija za razvoj visokog obrazovanja i obezbjeđivanje kvaliteta BiH upisala je 06. februara 2020. godine Univerzitet u Banjoj Luci i Univerzitet u Istočnom Sarajevu u Državni registar akreditovanih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini.

Kako je objavljeno na internet stranici navedene Agencije, javni univerziteti iz Republike Srpske, upisani su na osnovu rješenja o akreditaciji koje je donijela Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske, te preporuka o akreditaciji koje je izdala Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH.

,,Prethodno, kako je to i propisano Okvirnim zakonom o visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini, Agencija je za navedene visokoškolske ustanove sprovela postupak ocjenjivanja usklađenosti rješenja o akreditaciji sa minimalnim standardima iz područja visokog obrazovanja i kriterijumima za akreditaciju visokoškolskih ustanova. Nakon što je Agencija utvrdila usklađenosti rješenja o akreditaciji, izvršen je upis u Državni registar”, navedeno je u saopštenju objavljenom na internet stranici Agencije.

Rok važenja akreditacije je pet godina.

Rješenje o upisu Univerziteta u Banjoj Luci u Državni registar akreditovanih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini, nalazi se ovdje.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9752/unibl_logo_novi.png