Navigacija
Viber X logo

Praksa za studente završnih godina studija

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Protokolom o studentskoj praksi koji su 11. marta 2020. godine, potpisali rektor  Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin i gradonačelnik Banje Luke mr Igor Radojičić, planirana je praksa za 35 studenata završnih godina studija.

Ovim protokolom potpisanim u prostorijama Rektorata, planirano je da studenti Pravnog fakulteta, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta, Prirodno-matematičkog fakulteta, Tehnološkog fakulteta, Poljoprivrednog fakulteta, Fakulteta političkih nauka, Filozofskog fakulteta i Medicinskog fakulteta obavljaju praksu u Gradskoj upravi Grada Banja Luka, gradskim institucijama, javnim ustanovama i preduzećima Grada.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin rekao je da svake godine raste broj studenata i fakulteta koji stiču praktična znanja u gradskim preduzećima.

,,Naše opredjeljenje je podizanje nivoa praktične nastave i osposobljenosti studenata. Oni time stiču i dodatne izlazne kompetencije koje će ih preporučiti tržištu rada i omogućiti zapošnjavanje u gradskim i sličnim preduzećima. Imamo slične ugovore i sa privatnim kompanijama’’, kazao je rektor Gajanin nakon potpisivanja ovog protokola.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić rekao je da ova praksa traje već treću godinu, te se nada da je korisna studentima da spoznaju praktični proces u administraciji i pojedinim preduzećima.

Po njegovim riječima,  Univerzitet i Grad Banja Luka sarađuju i po pitanju drugih tema.

,,Nedavno smo imali sastanak sa predstavnicima studentskih organizacija i dogovorili da i ove godine podržimo održavanje manifestacije Dani studenata, a u okviru aprilskih svečanosti uz Dan grada u aprilu’’, dodao je Radojičić navodeći da su ove aktivnosti planirane pod prepostavkom da će se epidemiološka situacija u aprilu normalizovati.

Kako je naveo,  Grad svake godine podržava studente i đake kroz dodjelu stipendije i za te namjene se izdvaja oko 1,5 miliona KM.

,,Radimo i na infrstrukturi, pa je tako u kampusu sada oko kilometar nove LED rasvjete, a pred nama je i renoviranje sportskih igrališta u krugu kampusa’’, naveo je Radojičić i istako da Grad Banja Luka sarađuje sa nizom fakulteta u sastavu Univerziteta.

Nakon potpisivanja Protokola o studentskoj praksi, gradonačelnik Radojičić je informisan o planu izgradnje saobraćajnica u okviru Univerzitetskog grada, izgradnji vaspitno-obrazovne ustanove za predškolsko obrazovanje i vaspitanje (vrtića), uređenja kampusa i rješavanja problema parkinga na lokaciji Mašinskog i Ekonomskog fakulteta. Potom su rektor i gradonačelnik obišli kompleks Univerzitetskog grada, gdje postavljena nova LED rasvjeta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9886/IMG_2964.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9886/IMG_2955.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9886/IMG_2954.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9886/IMG_2967.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9886/IMG_2979.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9886/IMG_2985.JPG