Navigacija
Viber X logo

Univerzitet u Banjoj Luci na sajmu obrazovanja u Novom Sadu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Univerzitet u Banjoj Luci (UNIBL) predstavio se publici 14. međunarodnog sajma obrazovanja ,,Putokazi’’ održanog u Novom Sadu 4. i 5. marta 2020. godine.

Prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj prof. dr Goran Latinović i viši stručni saradnik za izdavačku djelatnost mr Dušan Vrućinić, predstavili su studijske programe Univerziteta u Banjoj Luci zainteresovanim učenicima srednjih škola i studentima koji su posjetili sajam. Univerzitet u Banjoj Luci učestvovao je na sajmu u okviru štanda Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, koje je predstavljala pomoćnik ministra za visoko obrazovanje Radmila Pejić. Štand na kojem je predstavljen Univerzitet obišli su potpredsednik Pokrajinske vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević. 

Prijem u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu

Prorektor Latinović je 4. marta 2020. godine posjetio Rektorat Univerziteta u Novom Sadu, gdje su rektor prof. dr Dejan Jakšić, i prorektor za nastavu prof. dr Sanja Podunavac-Kuzmanović, ugostili predstavnike četiri ruska univerziteta iz Nižnjeg Novgoroda, kao i predstavnike univerziteta iz Republike Srpske.

Tokom prijema, analizirana je postojeća saradnja i razgovarano o mogućnostima njenog proširenja.      
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9869/02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9869/01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9869/03.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9869/04.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9869/05.jpg