Navigacija
Viber X logo

Rektorska konferencija/zbor: Uspješno odgovorili na sve izazove

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Javni univerziteti i sveučilište uspješno su odgovorili na sve izazove koje su pred njih stavljeni pojavom pandemije virusa korona, te su u kratkom roku uspješno organizovali izvođenje nastavu na daljinu, zaključeno je tokom elektronske sjednice Rektorskog konferencije/zbora Bosne i Hercegovine, održane 27. aprila 2020. godine.

Tokom konferencije održane pod predsjedavanjem rektora Univerziteta u Bihaću prof. dr Fadila Islamovića, kao problem i izazov svih visokoškolskih ustanova, navedena je nemogućnost organizacije praktične nastave, te je zaključeno da se ovaj oblik nastave realizuje kada se za to steknu epidemiološki uslovi.

Razmatrana je i mogućnost održavanja ispitnih rokova, diplomskih i završnih radova, te su rektori nesebično dijelili iskustva, razmišljanja i savjete kako bi pomogli jedni drugima u prevazilaženju krize, a s ishodima najpovoljnijim za studente.

Rektori su jedinstvom i zajedničkim pristupom svim izazovima koje nose ova teška vremena, još jednom pokazali snagu javnog visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini, gdje se konsenzusom mogu napraviti veliki iskoraci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9983/rektorska_konferencija_bosne_i_hercegovine.jpg