Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 49. sjednice Senata Univerziteta u Banjoj Luci

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj Luci

Senat Univerziteta u Banjoj Luci na 49. sjednici održanoj elektornskim putem preko programa Hangouts Meet, 30. aprila 2020. godine donio je Zaključak u vezi sa školarinom za akademsku 2020/2021. godinu.

Donesen je i Zaključak u vezi sa pripremnom nastavom za polaganje prijemnih ispita za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija. Senat je informisan i o izvršenim provjerama završnih radova drugog i trećeg ciklusa po organizacionim jedinicima Univerziteta u Banjoj Luci od 1. jula 2019. do 31. marta 2020. godine. Razmotren je i Prijedlog izmjena i dopuna Odluke o odgovornim nastavnicima i saradnicima na I, II i III ciklusu studija u sljedećoj akademskoj godini. Razmotreni su i podržani prijedlozi odluka Nastavno-naučnog vijeća Elektrotehničkog fakulteta o razrješenju rukovodioca studijskog programa Elektronika i telekomunikacije, te imenovanju novog rukovodioca na navedenom studijskom programu.

U radu ove sjednice, Senat je donio i odluke o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja. Donesne su i odluke  o izboru  nastavnička i saradnička zvanja na: Akademiji umjetnosti, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, Ekonomskom fakultetu, Mašinskom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Poljoprivrednom fakultetu, Pravnom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu, Filozofskom fakultetu i Filološkom fakultetu. 

Donesena je o Odluka o imenovanju Komisije za ocjenu podobnosti teme, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorske disertacije kandidata sa Prirodno-matematičkog fakulteta. Senat je donio i  Odluku o usvajanju Izvještaja Komisije za ocjenu podobnosti teme, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorske disertacije kandidata sa Poljoprivrednog fakulteta. Takođe, donesena je i Odluke o davanju saglasnosti na Izvještaj komisije o urađenoj doktorskoj  disertacijii imenovanju komisija za javnu odbranu disertacije kandidata sa Elektrotehničkog fakulteta. Senat je na 49. sjednici dao saglasanosti na izvještaje komisija o urađenim doktorskim disertacijama kandidata sa Poljoprivrednog fakulteta i Filozofskog fakulteta.

Tokom ove sjednice, razmotreni su je i Prijedlog Memoranduma o razumijevanju između Univerziteta u Banjoj Luci i Bjeloruskog državnog univerziteta informatike i radio-elektronike iz Bjelorusija, te Sporazum o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Državnog instituta za ruski jezik A.S. Puškin iz Rusije.

Senatori su informisani i o dosadašnjim rezultatima kampanje za upis nove generacije studenta koju provodi Univerzitet, a date su i informacije o izradi monografije povodom 45 godina Univerziteta u Banjoj Luci. Senat je upoznat i sa tekstom Uredbe predsjednika Republike Srpske o rokovima i postupanju u upravnim postupcima i drugim postupcima uređenim posebnim materijalnim propisima. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9998/thumb_unibl_logo_novi.png