Navigacija
Viber

Nagrade za mlade naučnike Dunavske regije

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Austrijsko federalno ministarstvo za obrazovanje, nauku i istraživanje u saradnji s Institutom za Dunavsku regiju i centralnu Evropu raspisuje poziv pod nazivom ,,Nagrada za mlade naučnike Dunavske regije 2020''.

Na ovaj način žele da odaju priznanje mladim istraživačima i njihovim izuzetnim dostignućima u njihovim naučnim oblastima.

Ovogodišnja nagrade će biti dodjeljena za 14 mladih naučnika, za po jednog iz svake države koje su dio programa EU strategije za Dunavsku regiju, programa u čijem sastavu je i BiH.

Cilj ove nagrade je da istakne kvalitet naučnog rada, talenat mladih istraživača kao i njihov doprinos razvoju naučne zajednice u regionu i podstakne mlade istraživače da se uključe u istraživanje pitanja vezanih za Dunavski region.

Kandidate mogu da nominuju samo njihove organizacije te shodno tome treba da kontaktiraju relevantne kontakt tačke na svojim ustanovama.

Kandidati za nagradu mogu doći iz svih naučnih disciplina. Broj nominacija po organizaciji je ograničen na maksimalni broj od tri, s tim da nominovani kandidati moraju da budu sa različitih fakulteta i odsjeka.

Nagrada je 1.200 evra za svakog dobitnika.

Više informacija nalazi se ovdje

Rok za podnošenje nominacija je 29. maj 2020. godine.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10020/Danubius_Young_Scientist_Award_2020__1_.png