Navigacija
Viber X logo

Filozofski fakultet dobija Alumni centar

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Nastavno-naučno vijeće Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, na sjednici održanoj 10. juna 2020. godine, dalo je saglasnost za osnivanje Alumni centra s ciljem stvaranja trajnih veza te visokoškolske ustanove i studenata nakon završetka studija, kao i njihovog aktivnijeg uključivanja u rad Fakulteta radi njegovog bržeg i obuhvatnijeg razvoja.

Glavni ciljevi pokretanja Alumni centra su kreiranje baze diplomaca, magistara i doktora nauka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, unapređenje nastavnih planova i programa na osnovu sugestija i iskustava alumnista, unapređenje nastavnog procesa kroz aktivno učešće alumnista u vidu gostujućih predavača. 

Cilj Alumni centra je i da obogati sadržaje Filozofskog fakulteta UNIBL kroz dodatne aktivnosti, realizovane na osnovu prijedloga alumnista, te kreiranje boljih uslova za realizaciju praktične nastave studenata Filozofskog fakulteta kroz podršku alumnista i ustanova u kojima su oni zaposleni. 

Kako se dalje navodi, cilj je i bolje povezivanje i saradnja Filozofskog fakulteta sa drugim javnim, privatnim i nevladinim institucijama u kojima su angažovani bivši studenti, te podsticanje inicijativa i politika koje će otvoriti nove mogućnosti za veću zapošljivost diplomaca Filozofskog fakulteta. 

Alumni centar će doprinijeti i unapređenju rada i karijera samih alumnista kroz umrežavanje, uzajamnu podršku i razmjenu iskustava. Ovo je i prilika da se alumnisti uključe u profesionalna usavršavanja koja se organizuju na Filozofskom fakultetu te druge pogodnosti poput korištenja biblioteke, izdavačke djelatnosti Fakulteta i drugih aktivnosti.

Redovnim članom Alumni centra Filozoskog fakulteta mogu postati svi oni koji su diplomirali, magistrirali ili doktorirali, odnosno završili prvi, drugi ili treći ciklus studija na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.  Članstvo je besplatno, a ostvaruje se  dobrovoljnim potpisivanjem pristupnice čime se prihvataju ciljevi, prava i obaveze utvrđeni posebnim aktom Alumni centra. 

Za koordinatore Alumni centra su imenovani prof. dr Sanja Radetić Lovrić i prof. dr Draženko Jorgić.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10086/IMG-1373.jpg