Navigacija
Viber X logo

Polaznici Konfucijevog instituta osvojili dvije nagrade

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Polaznici kurseva kineskog jezika na Konfucijevom institutu Univerziteta u Banjoj Luci Dajana Rakar i Luka Mijatović, osvojili su drugo odnosno treće mjesto na 13. po redu takmičenje iz poznavanja kineskog jezika i kulture ,,Kineski most” za učenike srednjih škola iz BiH.

Zvog poštovanja epidemioloških mjera, takmičenje je održano 28. juna 2020. godine elektronskim putem platforme Vičet. 

Dajana Rakar je osvojivla drugo mjesto u konkurenciji od ukupno sedam učesnika, dok je Mijatović osvojio treće mjesto. Ispred Konfucijevog instituta učešće je uzeo  i Filip Đorđić. Pobjednidža takmičenja je Kevser Bukvić sa Konfucijevog instituta Univerziteta  u  Sarajevu.

,,Kineski most” je takmičenje koje povezuje sve ljubitelje kineskog jezika i kulture, a preliminarno takmičenje se održava jednom godišnje u velikom broju zemalja širom svijeta. Pobjednici preliminarnog dijela imaju priliku da pokažu svoje znanje na finalnom takmičenju u Pekingu. 

Organizatori takmičenja su Ambasada NR Kine u BiH i Konfucijev institut Univerziteta u Sarajevu, a takmičenje je održano uz podršku Katedre za kineski jezik Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10129/most.jpg