Navigacija
Viber X logo

Rektor razgovarao sa predsjednikom Skupštine grada Banja Luka

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin, razgovarao je 5. juna 2020. godine, sa predsjednikom Skupštine grada Banja Luka Zoranom Talićem, o planovima za saradnju u narednom periodu. 

Rektor Gajanin je istakao da Univerzitet ima dobru saradnju sa Gradom Banja Luka, te iskazao nadu da će saradnja u narednom periodu biti još snažnija. 

On je naveo i da je potrebno povećati ulaganja u nauku, i ostvariti saradnju sa našim stručnjacima u inostranstvu, a da to upravo Univerzitet i čini.

,,U tom kontekstu, mi stimuluišemo izvrsnost u nauci, te nagrađujemo sve one nastavnike i saradnike koji svoje radove objavljuju u prestižnim naučnim časopisima'', kazao je rektor. 

Predsjednik Skupštine grada je tokom sastanka, između ostalog rekao da je Banjoj Luci, potreban jedan naučno-istaživački institut, te da je potrebno uspostaviti čvrstu saradnju sa stručnjacima koji danas žive i rade u  dijaspori. 

Tokom sastanka u prostorijama Rektorata, a kojem su prisustvovali i prorektor za nastavu i studentska pitanja prof. dr Strain Posavljak i prorektor za materijalne i ljudske resurse prof. dr Dalibor Kesić, bilo je riječi i o kapitalnim investicijama u Univerzitetskom gradu, prije svega o izgradnji edukativnog centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, te završetku radova na izgradnji Arhitektonsko-građevinko-geodetskog fakulteta. 

U nastavku dana, predsjednik Skupštine grada Banja Luka posjetio je i Institut za genetičke resurse Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10077/IMG-1173.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10077/IMG-1179.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10077/IMG-1178.jpg