Navigacija
Viber X logo

Studenti kreću na praksu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ugovori o obavljanju studentske prakse sa 21 studentom Univerziteta u Banjoj Luci, koji će svoju praksu obavljati u Gradskoj upravi Grada Banja Luka, te gradskim ustanovama i preduzećima, potpisani su 7. septembra 2020. godine

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin istakao je da studenti koji su obavljali praksu u Gradskoj upravi nose odlična iskustva, te zahvalio gradu na podršci u realizaciji brojnih projekata od značaja za akademsku zajednicu.

,,Strateški cilj našeg Univerziteta jeste povećanje praktičnog dijela nastave u svim studijskim programima i ubuduće će obavljanje studentske prakse biti obavezno, a ne fakultativno’’, rekao je Gajanin.

Gradonačelnik Igor Radojičić, kaže da se na ovaj način nastavlja dobra saradnja Grada i Univerziteta u Banjoj Luci, istakavši da je ovo treća generacija studenata koja će praksu obavljati u gradskim odjeljenjima i institucijama.

,,Grad je ponudio obavljanje prakse, a studenti završnih godina su u mogućnosti da u naredna tri mjeseca steknu praktična znanja i iskustvo’’, rekao je Radojičić.

On je dodao da Grad i Univerzitet sarađuju i u nizu drugih oblasti, navodeći da je, trenutno, aktuelan projekat izgradnje vrtića u Univerzitetskom gradu.

Student Ekonomskog fakulteta Dragana Domuzin izrazila je uvjerenje da će studentska praksa u kombinaciji sa stečenim teoretskim znanjem biti dobra osnova za dalji radni angažman.

Student Pravnog fakulteta Aleksandar Milošević rekao je da je studentska praksa od velikog značaja za studente jer, osim sticanja iskustva, na ovaj način stiču osnovu za buduće zaposlenje.

Događaju je prisustvovao i prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Dalibor Kesić.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10364/praksa-grad-bl-01.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10364/praksa-grad-bl-02.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10364/praksa-grad-bl-03.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10364/praksa-grad-bl-04.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10364/praksa-grad-bl-05.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10364/praksa-grad-bl-06.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10364/praksa-grad-bl-07.JPG