Navigacija
Viber X logo

Studenti prve godine sjeli u klupe

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Za studente prvog ciklusa studija na Univerzitetu u Banjoj Luci, 05. oktobra 2020. godine počela je akademska godina.

Po riječima rektora Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslava Gajanina i ministra za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo mr Srđana Rajčevića, nastava je počela po klasičnom načinu, a ukoliko bude pogoršana epidemiološka situacija pripremljen je plan za onlajn izvođenje nastave

Pred početak manifestacije ,,Akademski čas” na Fakultetu bezbjednosnih nauka, Rajčević je rekao da je odlučeno da nastava bude izvođena na klasičan način, uz fizičko prisustvo nastavnika i studenata, ali uz poštovanje mjera koje je preporučio Institut za javno zdravstvo RS.

Rektore Gajanin je poručio da će Univerzitet ispoštovati sve epidemiološke preporuke, te naveo da je u prvu godinu studija upisano oko 2.100 studenata.

,,Broj studenata je veći u odnosu na prošlu godinu. Zadovoljni smo, imajući u vidu da je srednje škole završilo za oko 500 učenika manje nego u prethodnoj godini’’, rekao je Gajanin, te studentima, nastavnicima i ostalom osoblju Univerziteta poželio srećnu i uspješnu akademsku godinu.

Dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka  doc. dr Predrag Ćeranić istakao je da je važno da brucoši akademsko školovanje započnu u studentskim klupama i lično upoznaju profesore, te napomenuo da će biti preduzete sve mjere da nastava bude odvijana u bezbjednim uslovima.

,,Obaveza je time veća što smo upisali 130 studenata, više nego ikada do sada. To pokazuje i veliko interesovanje za ovaj fakultet’’ rekao je Ćeranić.

Najbolje rangirana studentkinja na prijemnom ispitu na ovom fakultetu Tamara Popović iz Nevesinja vjeruje da će tokom školovanja naučiti sve što je potrebno da bi bila sastavni dio policije Republike Srpske.

,,Veoma sam srećna što sam dio ovog fakulteta i trudiću se da opravdam ukazano povjerenje i da budem na ponos roditeljima i Hercegovini’’, istakla je Popovićeva.

I na ostale članice Univerziteta u Banjoj Luci, prigodnom dobrodošlicom dočekale su studente prvog ciklusa studija.

(UNIBL/AGENCIJE)

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10476/image_6483441.JPG