Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 61. elektronske sjednice Senata

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj Luci

Senat Univerziteta u Banjoj Luci na 61. elektronskoj sjednici održanoj 26. novembra 2020. godine, preko aplikacije Google Meet, razmotrio je i usvojio Plan izdavačke djelatnosti Univerziteta u Banjoj Luci za 2021. godinu.

Na ovoj sjednici je podržan prijedlog Odluke Naučno-nastavnog vijeća Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta o osnivanju Centra za ispitivanje materijala i konstrukcija, te prijedlog Odluke Naučno-nastavnog vijeća Fakulteta bezbjednosnih nauka o osnivanju Naučno-istraživačkog centra.

Senat je pokrenuo i proceduru za utvrđivanje prijedloga plana upisa studenata na Univerzitetu u sljedećoj akademskoj godini, a razmotren je i Izvještaj o upisu studenata u prvu godinu I, II i III ciklusa studija na Univerzitetu u Banjoj Luci u akademskoj 2020/21. godini.

Tokom 61. elektronske sjednice razmotren je i podržan Prijedlog Umjetničkog-naučnog-nastavnog vijeća Akademije umjetnosti o izmjeni broja studenata koji se upisuju u prvu godinu prvog i drugog ciklusa studija u akademskoj 2020/21. godini, te Prijedlog izmjena i dopuna odluka o odgovornim nastavnicima i saradnicima u akademskoj 2020/21. godini na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Donesena je i Odluka o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja, kao i odluke o izboru u nastavnička i saradnička zvanja na: Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Poljoprivrednom fakultetu i Filološkom fakultetu.

Senat je donio o Odluku o imenovanju Komisije za ocjenu urađene doktorske disertacije kandidata sa Prirodno-matematičkog fakulteta, a jednoglasnu podršku Senata dobio je Izvještaj komisije o urađenoj doktorskoj disertaciji kandidata sa Medicinskom fakultetu.

Takođe, podržan je i Prijedlog Sporazuma o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Moskovskog državnog univerziteta tehnologije i upravljanja K.G. Raumovski iz Rusije.

Senat je dao jednoglasnu podršku prijedlozima odluka o razrješenju dosadašnjih i imenovanju novih rukovodilaca nekoliko studijskih programa i katedri na članicama Univerziteta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10646/large_unibl_logo_novi.png