Navigacija
Viber X logo

Sastanak rektora Gajanina i ministra Udovičića: Sticanje novih znanja i kvalifikacija za studente 

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin i ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić razgovarali su 12. novembra 2020. godine o projektnim aktivnostima čiji je cilj da se studentima, mladima i cjelokupnom sistemu sporta u Republici Srpskoj omogući usavršavanje i sticanje dodatnih kvalifikacija i znanja.

Pored ministra Udovičića, sastanku održanom u prostorijama Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci prisustvovala je i Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović je istakla da će u narednom periodu biti uspostavljena saradnja između Instituta za sport Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci  i Zavoda za sport Srbije kako bi se dala prilika studentima i sportistima iz Republike Srpske da se povežu sa kolegama u Srbiji.

,,Razgovarali smo o projektima koji se odnose na mlade i studente završnih godina Univerziteta u Banjoj Luci, a cilj tih projekata je stručno usavršavanje i sticanje dodatnih kvalifikacija i znanja kako bi mladi lakše dolazili do zaposlenja’’, rekla je Davidovićeva nakon sastanka.
Ministar Udovičić je naveo da je cilj da se kroz direktne projekte i organizaciju susreta, međunarodnih turnira, zajedničkih priprema i edukacija omogući mladima, ali i cjelokupnom sistemu sporta da se usavršavaju i da se zajedničkim snagama nađe način da se izađe iz krize u kojoj se nalazi cijeli svijet, te omogući sportistima da ostvaruju što bolje rezultate na međunarodnoj sceni.

,,Želimo da pred nas stavimo konkretne projekte koji bi omogućili ne samo studentima, nego mladima u Republici Srpskoj da kroz direktne susrete, sticanje novih znanja i razmjenu iskustava kreiraju i jačaju svoje sposobnosti, te da se iskazuju na međunarodnom planu, ali i kreiraju budućnost onako kako oni žele", rekao je ministar Udovičić.

Rektor Gajanin je iskazao zadovoljstvo dogovorenim projektnim aktivnostima, te istakao da se od akademske zajednice očekuje da predano radi na projektnim zadacima.

,,Ti projekti će u konačnici unaprijediti izlazne kompetencije naših studenata i njihove mogućnosti za zaposlenjem", rekao je Gajanin.

Kako je naveo rektor, u planu je i da se u narednom periodu ostvari i saradnja Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Beogradu. 

Kao predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci sastanku su prisustvovali: prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj prof. dr Goran Latinović, prorektor za ljudske i materijalne resurse prof. dr Dalibor Kesić, prodekan za nastavu Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta prof. dr Radenko Dobraš, rukovodilac Instituta za sport Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta prof. dr Aleksandar Kukić, viši stručni saradnik za razvoj preduzetništva u Centru za preduzetništvo i transfer tehnologija UNIBL Predrag Govedarica, te predsjednik Studentskog parlamenta UNIBL Nikola Bulović.

U delegaciji ministra Udovičića bili su: pomoćnik ministra za sport Darko Udovičić, posebni savjetnik ministra Ivana Dukić, te šef Kabineta ministra Nemanja Slijepčević. Predstavnici Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske na ovom sastanku su bili: pomoćnik ministra za omladinu Branka Malešević, pomoćnik ministra za sport Mario Đuran i šef Kabineta ministra Ratko Jokić. Sastanku je prisustvovala i konzul žeran Republike Srbije u Banjoj Luci Vesna Marinković. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10601/IMG_4330.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10601/IMG_4361.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10601/IMG_4368.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10601/IMG-5762.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10601/IMG_4300.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10601/IMG_4346.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10601/IMG_4318.JPG