Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 62. elektronske sjednice Senata

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj Luci

Senat Univerziteta u Banjoj Luci na 62. elektronskoj sjednici održanoj 24. decembra 2020. godine, putem aplikacije Google meet, razmotrio i podržao je Plan izbora u zvanje u periodu od 1. oktobra 2021. godine do 30. septembra 2022. godine na Univerzitetu u Banjoj Luci. 

Razmotren je i Izvještaj Centralne izborne komisije Univerziteta u Banjoj Luci o izboru članova studenata u naučno-nastavna/Umjetničko-naučno-nastavno vijeće fakulteta/Akademije umjetnosti i Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci.

Senat je razmotrio i izvještaje za 2018. i 2019. godinu o pokazateljima kvaliteta Univerziteta. U radu  62. elektronske sjednice, donesena je i Odluku o imenovanju člana Senata dekana Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta. 
Senat je donio i Odluku o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja, a donesene su i odluke o izboru u nastavnička i saradnička zvanja na: Aokademiji umjetnosti, Elektrotehničkom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Pravnom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu, Tehnološkom fakultetu i Filozofskom fakultetu. 

Donesene su i odluke o imenovanju komisija za ocjenu podobnosti teme, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo na izradi doktorskih disertacija kandidata na Ekonomskom fakultetu, a data je saglasnost o usvajanju izvještaja komisija o ocjeni podobnosti tema, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorskih disertacija kandidata na Fakultetu političkih nauka i Filozofskom fakultetu. Senat je donio o odluke o davanju saglasnosti na izvještaje komisija o urađenim doktorskim disertacijama na: Ekonomskom  fakultetu, Medicinskom fakultetu, Filozofskom fakultetu i Filološkom fakultetu.

Senat je podržao i Prijedlog Sporazuma o međusobnom razumijevanju i saradnji između javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10735/unibl_logo_novi.png